Gjør en lønnsom investering, samtidig som du tar klimaansvar!


Solcelleanlegg i næringslivet blir stadig mer populært og er en del av mange energieffektive tiltak og tjenester Caverion tilbyr som hjelper våre kunder med å skape smarte bygg. Ikke minst fordi solceller er blant de aller mest bærekraftige måtene å produsere strøm på. Dette alene kan være motivasjon nok for å velge solcellepanel for fremtiden. I tillegg er det økonomisk lønnsomt.

Med solcellepanel reduseres CO2-utslipp raskt og er en viktig og naturlig del for å skape et grønt og energieffektivt næringsbygg. Bygget ditt blir mer bærekraftig, noe som investorer, leietakere og brukere setter pris på.

Les mer: Solenergi til Norsk Oljemuseum

 

Solenergi til Norsk Oljemuseum

På Oljemuseet har vi installert litt over 200 solcellepaneler med en samlet effekt på 110 kWt. Det er tilstrekkelig til å dekke rundt 20 prosent av energiforbruket på museet.

Mer her

 

10 grunner til å velge solkraft

Som eier av ett næringsbygg, større bolig/sameie eller landbruk vil du spare mye på egen strømregning og i tillegg bidra til å redusere Co2- utslipp i atmosfæren. For hver kWh, som du produserer og forbruker selv så reduseres strømkostnadene.

Når solcelleanlegget produserer mer energi en anlegget ditt forbruker sørger våre systemer for å utnytte overskuddet på mest mulig fornuftig og lønnsom måte. Overskudd blir levert tilbake til strømnettet og kjøpes av din strømleverandør. Har du flere anlegg på samme eiendom kan vi sørge for deling av energi på tvers av strømabonnement.

Et solcelleanlegg har en levetid på minst 25 år. Med nye høye strømpriser kan nedbetalingstiden ligge på ca 5-7 år. I tillegg vil eiendommen får en høyere verdi.

Du får tilgang til egen produksjon - time for time på- på en app på pc, telefon, nettbrett eller informasjonsskjermer hvor du kan se produsert energi i sanntid, samt faktureringsgrunnlag for dine leietakere.

Er du næringskunde og har behov for finansering vil du kunne få bedre betingelser "grønne lån"  fordi du investerer i det grønne skiftet. 

Solcellepanel kan installeres på ulike typer tak og fasader. I Norge vil det som regel være mest hensiktmessig med sørvendte eller øst/vest-vendte anlegg. Best utnyttelse vil man oppnå i bygningsmasser som har et høyt forbruk i sommerhalvåret og som har store takflater som ikke skyggelegges. For eksempel vil industrianlegg, kjølelager som har plass til store systemer og har et betydelig strømforbruk være attraktive kandidater for solcelleinstallasjoner. Solceller installeres i dag på bygninger for ulike virksomheter, alt fra offentlige bygg og forretningslokaler til eneboliger og  gårdsdrift i landbruket.

Har du en elbil ladere er det en god følelse å lade den gratis med egenprodusert strøm. Caverion leverer også ladestasjoner for både næringsbygg  sameier , borettslag , biloperatører og offentlig tilgjengelige ladeanlegg.

Nettleien er en avgift som betales til områdekonsesjonær (stedlig nettselskap) for å transportere energi. Når du produserer egen solenergi så reduseres denne. Hovedsakelig energileddet, men ved hjelp av bygningsautomasjon er det også mulig å redusere effektleddet.

Kraftprisen er det du betaler for å kjøpe energi, dere står fritt til å velge hvilket strømselskap dere skal kjøpe energi fra. Dette vil også kunne gi utslag på fortjenesten ved salg av egenprodusert energi fra solcelleanlegg. Dersom bygningsmassen din ikke klarer å bruke all energien du produserer vil strømselskapet kjøpe overskuddskraften.

Solenergien du har produsert til deg selv er ikke en del av strømregningen, og derfor behøver du ikke å betale moms.

 


Slik kommer du i gang 

Bestiller du et solcellanlegg i fra oss kan du være trygg på ett godt sluttresultat. Våre eksperter hjelper deg å finne den optimale løsningen for nettopp dine eiendommer. Dette inkluderer dimensjonering av solenergiløsninger etter dine behov, slik at systemet blir mest mulig kostnadseffektivt. Anlegget blir også kalkulert og dimensjonert for riktige vind- og snølaster.

Vi tilbyr befaring, rådgiving, prosjektering og montering av solcelleanlegg, bygningsfysikk og det elektriske anlegget, til en fast pris for ditt anlegg. Caverion utfører test, idriftsettelse, sluttkontroll, samsvarserklæring og nødvendig dokumentasjons iht. regelverket (FEL, FEK, NEK 400 og NEK 446) for denne type installasjoner.
Vi vil også vurdere hvordan den anbefalte løsningen kan integreres med andre elementer, for eksempel Sentralt Driftsanlegg (SD-anlegg), Caverion Remote Center, og integrering med strømnettet.

Tar du kontakt med oss, kan vi gi deg forslag til den optimale oppsett- og vedlikeholdsmodellen for nettopp ditt bygg eller anlegg. 

 

Vil du vite mer ?

Kontakt vårt energiteam

Mer info om energi?

Kom i kontakt med våre energirådgivere!

Kontakt oss