Solcellepanel til smarte og bærekraftige bygg

 
Gjør en lønnsom investering, samtidig som du tar klimaansvar! Med s olcellepaneler  redusere s…

Gjør en lønnsom investering, samtidig som du tar klimaansvar!

Med solcellepaneler reduseres CO2-utslipp raskt. Bygget ditt blir mer bærekraftig, noe som investorer, leietakere og brukere setter pris på. 

Kontakt oss for mer informasjon om solcellepanel

Ønsker du større bevissthet rundt eget strømforbruk?  Energikontroll og et godt omdømme hos forretningsforbindelser, partnere, omgivelsene og kunder?

Solcelleanlegg i næringslivet, sameier og boliger blir stadig mer populært. Ikke minst fordi solceller er blant de aller mest bærekraftige måtene å produsere strøm på. Dette alene kan være motivasjon nok for å velge solcellepanel for fremtiden. I tillegg er det økonomisk lønnsomt. 

 

Derfor bør du velge solcellepanel

 • Spar strøm, kostnader og utslipp!
  Som eier av ett næringsbygg, større bolig/sameie eller landbruk vil du spare mye på egen strømregning og i tillegg bidra til å redusere Co2- utslipp i atmosfæren. For hver kWh, som du produserer og forbruker selv så reduseres strømkostnadene.
 • Smart strømproduksjon
  Når du produserer mer enn eget forbruk stopper måleren på din eiendom og du leverer strøm tilbake på nettet som kjøpes av din strømleverandør.
 • Kort nedbetalingstid og høyere verdi på eiendommen
  Ett solcelleanlegg har en levetid på minst 25 år. Med nye høye strømpriser kan nedbetalingstiden ligge på ca 5-7 år. I tillegg vil eiendommen får en høyere verdi.

 • Full oversikt over egen produksjon
  Du får tilgang til egen produksjon - time for time på- på en app på pc, telefon eller nettbrett hvor du kan se produsert energi i sanntid.

 • Bedre betingelser for grønne lån
  Er du næringskunde og har behov for finansering vil du kunne få bedre betingelser "grønne lån"  fordi du investerer i det grønne skiftet. 

 • Solcellepaneler passer mange ulike eiendommer og størrelser
  Solcellepanel kan installeres på ulike typer tak og fasader. I Norge vil det som regel være mest hensiktmessig med sørvendte eller øst/vest-vendte anlegg. Best utnyttelse vil man oppnå i bygningsmasser som har et høyt forbruk i sommerhalvåret og som har store takflater som ikke skyggelegges. For eksempel vil industrianlegg, kjølelager som har plass til store systemer og har et betydelig strømforbruk være attraktive kandidater for solcelleinstallasjoner. Solceller installeres i dag på bygninger for ulike virksomheter, alt fra offentlige bygg og forretningslokaler til eneboliger og  gårdsdrift i landbruket.

 • Egenprodusert strøm til elbil ladere
  Har du en elbil ladere er det en god følelse å lade den gratis med egenprodusert strøm. Caverion leverer også ladestasjoner for både næringsbygg  sameier , borettslag , biloperatører og offentlig tilgjengelige ladeanlegg.

 • Kutt i nettleien din
  Nettleien er en avgift som betales til områdekonsesjonær (stedlig nettselskap) for å transportere energi. Når du produserer egen solenergi så reduseres denne. Hovedsakelig energileddet, men ved hjelp av bygningsautomasjon er det også mulig å redusere effektleddet.

 • Kutt i kraftprisen din
  Kraftprisen er det du betaler for å kjøpe energi, dere står fritt til å velge hvilket strømselskap dere skal kjøpe energi fra. Dette vil også kunne gi utslag på fortjenesten ved salg av egenprodusert energi fra solcelleanlegg. Dersom bygningsmassen din ikke klarer å bruke all energien du produserer vil strømselskapet kjøpe overskuddskraften.

 • Kutt i merverdiavgift på strøm
  Solenergien du har produsert til deg selv er ikke en del av strømregningen, og derfor behøver du ikke å betale moms.

 


Slik kommer du i gang 

Bestiller du ett solcellanlegg i fra oss kan du være trygg på ett godt sluttresultat.

Våre eksperter hjelper deg å finne den optimale løsningen for nettopp dine eiendommer. Dette inkluderer dimensjonering av solenergiløsninger etter dine behov, slik at systemet blir mest mulig kostnadseffektivt. Anlegget blir også kalkulert og dimensjonert for riktige vind- og snølaster.

Vi tilbyr befaring, rådgiving, prosjektering og montering av solcelleanlegg, og en fast pris for installasjonen når vi har kartlagt forholdene.

Caverion utfører test, idriftsettelse, sluttkontroll, samsvarserklæring og nødvendig dokumentasjons iht regelverket (NEK 400:2018) for denne type installasjoner.

Vi vil også vurdere hvordan den anbefalte løsningen kan integreres med andre elementer, for eksempel Sentralt Driftsanlegg (SD-anlegg), Caverion Remote Center, og integrering med strømnettet.

Tar du kontakt med oss, kan vi gi deg forslag til den optimale oppsett- og vedlikeholdsmodellen for nettopp ditt bygg eller anlegg. 

KONTAKT OSS HER

 

 

Ferdig anlegg på tak 2.jpg