Smart teknologi gir smarte bygg og fornøyde brukere

 

I smarte byer er bygg, brukere, infrastruktur og strømnett koblet sammen slik at det danner bærekraftige og brukervennlige lokaler. Byggene må være fleksible for å kunne tilpasse seg brukerbehov og miljø som stadig er i endring. For at bygget skal kunne være begge disse tingene, må bygningsteknologien og de digitale løsningene fungere sømløst sammen.

Skal du kunne nyte godt av fordelene som smarte bygg kan tilby, må bygningsteknologien være oppdatert. Dette inkluderer flere systemer som alle er viktige for brukeropplevelse og energieffektivitet:

 Smart teknologi gjør det enklere å ta beslutninger

Smart teknologi med integrasjon mellom flere systemer forbedre driften og brukeropplevelsen i bygget. Sammen vil de samle inn og analysere data slik at du enklere vil kunne ta de rette beslutningene:

Kutt CO2-utslippene til null ved å kombinere fysisk og smart teknologi

Gjennom bruk av data og kunstig intelligens kan bygget automatisk justeres etter behovene til for eksempel energinettet og etterspørselsresponsen. Dette bidrar til at både bygget og nettverket fungerer mer effektivt. Når det så kombineres med intelligent, bærekraftig kjøling og varmeproduksjon, kan eiendommen nærme seg nullutslipp.

Forbedre brukeropplevelsen i byggene dine med smart teknologi


Smarte teknologier og digitale løsninger gir også betydelige fordeler for brukerne. Smarte og digitale tjenester er et økende krav fra brukere, og øker tilfredshetsgraden. F.eks. ønsker mange å kunne enkelt reservere en ledig pult eller møterom, se hvor kollegaene er, eller gå til lunsj når det ikke er kø i kantinen. Belysning, innendørs luftkvalitet, temperatur og akustikk har også en direkte effekt på produktivitet og tilfredshet blant brukerne.

Smart parkering er et annet eksempel på hvordan fysiske komponenter og digital teknologi er til nytte for både brukere, eierne av eiendommen og miljøet.


En verdensledende partner innen smart teknologi

Caverion har lang erfaring innen de fysiske og de digitale teknologiene som kreves for å gjøre bygget ditt smart. Vi hjelper deg gjerne med å ta effektiviteten og brukeropplevelsen av bygget ditt til et helt nytt nivå. Ta kontakt med oss, så finner vi en løsning tilpasset deg.

Relaterte tjenester

Relaterte referanser

 

Kan vi hjelpe deg med noe?

 
Ragne Hellum
Ragne Hellum
Salgssjef Energi & Bærekraft
 
Roar Selland
Roar Selland
Salgssjef Region Sør-Vest
 
Thomas Ramos
Thomas Ramos
Salgssjef Region Øst
 
Odd Steinar Kanestrøm
Odd Steinar Kanestrøm
Servicedirektør
 
Erling Mellemstrand
Erling Mellemstrand
Salgssjef Prosjekt Norge