_AX40055.jpg
05.03.2024 Pressemeldinger

Triton kunngjør strategisk sammenslåing av Assemblin og Caverion for å skape et ledende nordeuropeisk konsern innen teknisk service og installasjon.

Triton kunngjør i dag sin intensjon om å slå sammen porteføljeselskapene Assemblin og Caverion til det nyopprettede Assemblin Caverion Group. Det sammenslåtte selskapet kombinerer de to virksomhetenes styrker og egenskaper. Det vil tilby et bredere spekter av tjenester og bærekraftige tekniske løsninger, og kundebasen vil bli utvidet. Når transaksjonen er gjennomført vil Assemblin Caverion Group operere i ti land, ha en årlig omsetning på ca. EUR 3,8 milliarder / SEK 43,5 milliarder, og ha om lag 21.900 dyktige medarbeidere. Assemblin Caverion Group vil bli markedsleder og en pioner som kan tilby de mest omfattende og banebrytende løsningene til alle slags bygg og infrastruktur og gjennom hele deres levetid.

Også for det nye konsernet Assemblin Caverion Group vil det være viktig å ivareta sine dedikerte ansatte på godt vis i alle landene der konsernet er til stede. Assemblin Caverion Group har som mål å være anerkjent som bransjeleder og den mest attraktive arbeidsgiveren for teknisk og rådgivende fagpersonell. Kundene skal møte et selskap som er en pålitelig partner med ekstra muligheter til å møte markedets stadig økende krav og forventninger til bærekraftige løsninger.

Ledergruppen for det nye konsernet vil bestå av ledere fra både Assemblin og Caverion. Assemblins konsernsjef, Mats Johansson, blir konsernsjef i Assemblin Caverion Group. Caverions konsernsjef, Jacob Götzsche, blir arbeidende styreleder. Assemblin- og Caverion-navnene blir videreført i sine respektive markeder.

Jacob Götzsche og Mats Johansson, som representerer den nye toppledelsen i Assemblin Caverion Group, sier:

– Assemblin og Caverion er sterkt forpliktet til å levere ledende teknisk ekspertise, utmerket kundeservice og smarte og bærekraftige løsninger. I begge selskapene setter vi menneskene i sentrum, og sammen skaper vi et selskap med unike evner, kraft og en felles visjon.

Assemblin Caverion Group er godt posisjonert for trender i markedene, og inn mot Europas aldrende bygningsinfrastruktur. Konsernet vil tilby førsteklasses løsninger på kundens krav om energieffektivitet, bærekraft og automatisering av bygninger, infrastruktur og industri.

Det nye konsernet vil bli markedsleder i Sverige, Finland og Norge. Caverion har fra før også tilstedeværelse andre steder i Nord-Europa. Det innebærer at Assemblin Caverion Group vil ha gode muligheter for organisk vekst og fortsatt strategisk M&A i flere markeder.

Hans Petter Hjellestad, Investment Advisory Professional i Triton og styremedlem i Caverion, sier:

– Vi er virkelig glade for å forene disse virksomhetene som utfyller hverandre så godt i et nytt konsern. Vi bygger videre på de velkjente prinsippene som har styrt investeringene våre i tjenestesektoren fram til nå. Sammenslåingen er et logisk skritt, ettersom Assemblin og Caverion bygger på samme kulturer og verdier. De tilbyr komplementære tjenester og muligheter, og de har en felles visjon. Vi skal utnytte vår operasjonelle kompetanse og sektorkunnskap og styre begge selskapene mot å bli en sterkere og mer fremtidsrettet virksomhet.

Konsernledelsen i Assemblin Caverion Group vil ha følgende sammensetning.

 • Jacob Götzsche, Executive Chairman
 • Mats Johansson, Group President and CEO
 • Philip Carlsson, CFO
 • Elina Kaura, Legal & Compliance, Group General Counsel, EVP
 • Åsvor Brynnel, Sustainability, HR and Communications, EVP
 • Jaakko Wacklin, Operational and Commercial Performance, EVP
 • Håkan Ekvall, CEO Ventilation Sweden, EVP
 • Andreas Aristiadis, CEO Heating & Sanitation Sweden, EVP​
 • Fredrik Allthin, CEO Electrical Sweden, EVP​
 • Uno Lundberg​, CEO Caverion Sweden, EVP
 • Torkil Skancke Hansen, CEO Norway, EVP
 • Tero Kosunen, CEO Fidelix and solutions, EVP
 • Ville Tamminen, CEO Finland, EVP
 • Carsten Sørensen, CEO Denmark, EVP
 • Manfred Simmet, CEO Germany and Austria, EVP

Den nye gruppen vil få hovedkvarter i Sverige.  

Alle juridiske formaliteter er ivaretatt og vil bli fullført i løpet av april.

Mer informasjon
For mer informasjon, kontakt konsernsjef og CEO  Mats Johansson (tlf: +46 10 475 39 60) eller kommunikasjons- og bærekraftssjef Åsvor Brynnel (tlf: +46 10 475 39 48).

For mer informasjon, se: www.assemblin.com

Om Assemblin

Assemblin er en komplett installasjons- og servicepartner med virksomhet i Norge, Sverige og Finland. Vi utformer, installerer og vedlikeholder tekniske systemer for luft, vann og energi. Vår visjon er å skape smarte og bærekraftige installasjoner, som får bygninger til å fungere og mennesker til å ha det bra. Gjennom tett og lokalt samarbeid, og med en sterk organisasjon i ryggen, gjør vi det mulig. Vi har en omsetning på cirka 14,8 milliarder SEK og drøyt 7.000 engasjerte medarbeidere på rundt 100 steder i Norden.
 

Om Caverion

Caverion er ekspert på smarte og bærekraftige bygningsmiljøer, som muliggjør ytelse og folks velvære. Kundene kan stole på vår ekspertise gjennom hele livssyklusen til bygninger, infrastruktur, industrianlegg og prosesser: fra installasjon og vedlikehold av basis- og smartteknologier, til administrerte tjenester samt rådgivnings- og ingeniørtjenester og digitale løsninger. Vi har rundt 15.000 Caverion-fagfolk som støtter våre kunder i 10 land i Nord- og Sentral-Europa. Omsetningen i 2023 var på rundt 2,5 milliarder euro.

Om Triton

Triton ble grunnlagt i 1997 og er en ledende europeisk spesialistinvestor i mellomstore selskaper og eies av sine partnere. Triton fokuserer på virksomheter som leverer kritiske varer og tjenester innen forretningstjenester, industriell teknologi, helsevesen og forbrukersektorer. Triton har 11 kontorer med over 200 fagfolk og investerer gjennom tre komplementære All Weather-strategier: Mid-Market Private Equity, Small Mid-Cap Private Equity og Opportunistic Credit. For å lære mer om Triton, vennligst besøk: www.triton-partners.com.

Nedlasting

Kontakt oss eller meld deg på for å motta nyheter fra oss

My Request on: