© Bane NOR
01.07.2021 Pressemeldinger

Bane Nor gav full pott på kvalitet for Caverions jernbanetilbud i Drammen

Styrket knutepunkt i Drammen, bedre punktlighet, økt effekt og kapasitet er fokuset når Bane Nor skal bygge ut jernbanen i Drammensområdet. Caverion fikk 10 av 10 poeng på kvalitet og gjennomføringsbeskrivelse i tilbudet. – Dette er måleparametere vi setter pris på. I Caverion er vi opptatt av gode resultater for kunden og sluttbruker. At vi fikk full score på kvalitet viser at vi fikk kommunisert vår kompetanse godt, forteller Prosjektsjef Per Morten Rostille i Caverion Norge.

Kontrakten på 370 millioner som tildeles Caverion Norge omfatter høy og lavspent for elektro- og teleanlegg. Dette har Caverion god erfaring med tidligere, fra blant annet fra utbyggingsprosjekter mellom Lysaker og Asker på Drammenbanen og Vestfoldbanen med prosjektet Farriseidet – Porsgrunn.

 Bane NOR

Fokuserer på mer enn pris

- Det at offentlige innkjøpere fokuserer på mer enn bare pris når de kjøper inn er utrolig viktig. Altfor ofte ser vi dessverre at pris er eneste kriterium, og da blir som regel resultatet deretter også, understreker Caverions prosjektsjef.

Konserndirektør for utbygging i Bane Nor, Stine Ilebrekke Undrum, er klar på at resultater og gjennomføring er viktig.

– Det stemmer at Caverion scoret høyt på kvalitet i sitt tilbud. Vi har også merket oss selskapets satsing på bærekraftige leveranser. Det er viktig for oss i Bane NOR, som har som mål å kutte klimautslippene med 40 prosent innen 2030, sier Undrum. Hun legger til at Bane NOR har god erfaring fra samhandling med Caverion i flere store jernbaneprosjekter på Østlandet.

Øker satsning på bærekraftige leveranser

Økt investering i bærekraftige prosjekter og tjenester, som jernbane, er en bevisst satsning fra Caverion bekrefter adm. direktør Knut Gaaserud.

- Vi har per i dag en stor andel av vår omsetning fra bærekraftige leveranser, innen f.eks. jernbane, ladeinfrastruktur for el-kjøretøy, energieffektivisering, rehabilitering, og remote tjenester. Vårt bærekraftsmål innen 2030, er å skape bærekraftige ringvirkninger gjennom våre løsninger, som gir en reduksjon av klimagassutslipp (håndavtrykk) 10 ganger større enn vårt eget utslipp (fotavtrykk). Det er et mål jeg er stolt av som adm. direktør, men enda mer som far til to barn som skal vokse opp i det miljøet vi etterlater oss, sier Gaaserud.

Caverion vil på det meste ha 50 fageksperter på prosjektet, fra avdelingene Oslo prosjekt, Bergen høyspenning og Viken vest (Lier)Kontrakten på 370 millioner kroner inkluderer elkraft høy, og lavspenningsinstallasjoner og teleinstallasjoner i ny tunell fra Drammen til Kobbervikdalen. Tunnelinstallasjoner med rømningslys og tunnelventilasjon. Tekniske installasjoner i tekniske bygg, med både elkraft tele og ventilasjon. I tillegg sporvekselvarme og belysning for ombygginger og utbygginger på Drammen stasjon og hensettingsområde.

From left: Renate Berget, district manager NCC Norge, Knut Gaaserud, division head Caverion Norway, Stine I. Undrum, executive vice president for development Bane NOR, Lars Tangerås, project director Bane NOR, Hanne A. Stormo, project manager Bane NOR, Ingvild Storås, CEO Baneservice.

Bilder: Bane NOR

Nedlasting

Kontakt oss eller meld deg på for å motta nyheter fra oss

For ytterligere informasjon, kontakt: Helene J. Facchini, Markeds- og kommunikasjonssjef, tlf. +47 404 99 922, e-post: helene.johansen@caverion.com
My Request on: