IMG_0630.jpg Adm. direktør Caverion, Knut Gaaserud (t.v.), og Konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen (t.h.) signerer sikkerhetskontrakt verdt opptil 600 millioner kroner for å sikre reisende på alle Norges 44 flyplasser
18.02.2020 Pressemeldinger

Caverion og Avinor inngår sikkerhetskontrakt på over en halv milliard

Rammeavtalen dekker samtlige av Avinors 44 lufthavner i Norge og gjelder installasjon og vedlikehold av adgangskontroll og videoovervåkning. Sikkerhetsavtalen har en verdi på opptil 600 millioner kroner for Caverion.

Seksjonsleder hos Avinor Kirsti Grøttheim forteller at kort responstid, landsdekkende tilstedeværelse og et høyt antall sikkerhetseksperter var avgjørende for at Caverion ble tildelt kontrakten.

- Sikkerheten til våre reisende er Avinors høyeste prioritet, derfor er vi avhengig av en solid partner med høy sikkerhetsekspertise, utdyper Grøttheim.

Direktør for Smartteknologi i Caverion Norge, Knut-Erik Melstrøm er meget fornøyd med avtalen. Han forteller at driften koordineres sentralt fra Caverions representanter i Oslo, mens serviceteknikere sendes ut fra den nærmeste av Caverions 50 lokasjoner i Norge.

- Vi er glade for tilliten Avinor fortsetter å vise oss ved å utvide vårt nå 10-årige forhold innen sikkerhet for sine 44 flyplasser i Norge. Vi ser på fornyelsen av denne kontrakten som et stort kompliment til våre dyktige fagfolk innen sikkerhet, sier Melstrøm.

Avtalen omfattet samtlige av Avinors 44 lufthavner fra Svalbard i nord til Kristiansand i sør i tillegg til teknisk senter i Asker og kontrollsentralen i Røyken.

Caverion tegnet første rammeavtale med Avinor på adgangskontrollsystem i 2010. I 2015 inngikk de ny avtale som også inkluderte videoovervåkningssystem.                                             

Løsningen er basert på sikkerhetssystemet Lenel OnGuard hvor samtlige 44 lokasjoner knyttes sammen i et sentralnettverk med base ved Oslo Lufthavn. Caverion drifter alle lokasjonene.

Satser på Smartteknologi

Sikkerhet er en del av satsningsområdet Smartteknologi i Caverion, som også inkluderer automasjon, IKT & AV og kjøling.

- Vi ser at fagene innen Smartteknologi blir enda viktigere for fremtiden. For å kunne betjene enda flere store nasjonale kunder som Avinor og mindre lokale kunder, vil vi også rekruttere stort innenfor disse fagene fremover.

Nedlasting

Kontakt oss eller meld deg på for å motta nyheter fra oss

For ytterligere informasjon kontakt: Helene J. Facchini, Markeds- og kommunikasjonssjef, tlf. +47 404 99 922, e-post: helene.johansen@caverion.com
My Request on: