IONITY-copyright-IONITY.jpg
03.06.2020 Pressemeldinger

Bærekraft er god business - IONITY velger Caverion som servicepartner på hurtigladestasjoner for el-biler i fem landEtter et godt samarbeid i Norge, velger IONITY Caverion for en internasjonal avtale for service og vedlikehold av transformatorer på hurtigladestasjoner for el-kjøretøy i Norge, Finland, Litauen, Latvia og Estland.


IONITYs kraftfulle ladestasjoner på 350 kW ligger langs store motorveier, og gjør at sjåfører kan lade bilene sine med en eksepsjonell hastighet på mindre enn 20 minutter (avhengig av batteriets kapasitet).

Jan Haugen Ihle, IONITY regionsdirektør for EU Nord, forteller at IONITY har som mål å bygge et nettverk av hurtigladere langs store motorveier i Europa.

- Vi ser etter internasjonale partnere som kan tilby oss pålitelig, profesjonell og rask service med samme høye kvalitet. Vi har jobbet med Caverion i Norge og basert på vår erfaring var vi klare til å ta neste steg i partnerskapet vårt, sier Haugen Ihle.

Drifter tusenvis ladepunkter

Caverion installerer og drifter av tusenvis av ladepunkter i Norge. De har tatt den største delen av markedet gjennom avtaler med flere store globale leverandører av ladestasjoner. Roar Andersen, Direktør for Forretningsutvikling, forteller at smarte og bærekraftige tjenester er et strategisk satsningsområde i Caverion.

- De siste 50 årene har CO2-utslippene hatt en dramatisk økning. I vår bransje kan vi bidra betraktelig til å bekjempe klimakrisen, og Caverion bygger opp tjenestene deretter. Gjennom å tilrettelegge for smarte og bærekraftige bygg og byer der folk er produktive og trives, vil vi møte behovene til menneskene som lever nå, uten å ødelegge for fremtidens generasjoner.

- E-mobilitet er en viktig del av smarte og bærekraftige byer, og stemmer godt overens med vårt fokus på bærekraft og sterke kompetanse innen smart teknologi. Vedlikehold av hurtigladestasjoner krever omfattende teknisk ekspertise og sertifisert erfaring. Dette har vi bevist at vi besitter, med de tusenvis av ladepunktene vi allerede har ansvaret for. Vi er veldig stolte av å utvide partnerskapet vårt med IONITY for å støtte Nord-Europas vei mot en bærekraftig fremtid, sier Andersen.

Selve driften av avtalen styres sentralt av Caverion og utføres av lokale eksperter i hvert land. For øyeblikket installerer Caverion også nye ladestasjoner for IONITY i Norge og Sverige.

I Norge har Caverion 50 avdelinger spredt fra Mandal i sør til Tromsø i nord, som gjør at selskapets 2 400 fageksperter har kort reisevei til ladestasjonene, og andre oppdrag.

IONITY er et joint venture av BMW Group, Ford Motor Company, Mercedes Benz AG og Volkswagen Group med Audi og Porsche. Med over 400 ladestasjoner langs store europeiske motorveier, bygger IONITY Europas ledende nettverk av hurtigladere for elektriske kjøretøy.


Nedlasting

Kontakt oss eller meld deg på for å motta nyheter fra oss

For ytterligere informasjon kontakt: Helene J. Facchini, Markeds- og kommunikasjonssjef, tlf. +47 404 99 922, e-post: helene.johansen@caverion.com
My Request on: