nhh_varde-solutions.jpg Photo: Varde Solutions
25.02.2019 Pressemeldinger

Caverion med teknisk totalentreprise for Norges Handelshøyskole (NHH) til 85 millioner

 

- Rehabiliteringen av Norges Handelshøyskole skal bli en suksess, men ikke bare fordi vi skal levere samtlige fag i en teknisk totalentreprise. «Hemmeligheten» ligger i hva vi gjorde i fjor vår, sier adm. direktør for Caverion, Knut Gaaserud.

Det Gaaserud henviser til er samspillsfasen som startet i fjor vår med samtlige parter. Statsbygg er byggherre og HENT totalentreprenør.

- Med dagens komplekse prosjekter er det viktig at alle aktører er med fra tidlig fase. Vi har alle kompetanse på ulike deler av prosjekter, og resultatet blir alltid best om all kunnskap ligger på bordet allerede i planleggingsfasen, understreker han.

Flere fordeler med samspill

Markedssjef for HENT i Bergen, Simon Stevnebø, forteller det er flere fordeler med samspill.

- HENT har deltatt i over 30 samspillsprosjekter. Derfor vet vi at det gir det beste resultatet, fordi samspillet får ut det beste av hver enkelt. Gjennom tettere samarbeid oppnår man også høyere forståelse for hverandres utfordringer og muligheter, sier Stevnebø.

- Nå som byggteknologi utgjør mer enn 40% av kostnadene for mange bygg, er det særdeles viktig at vi som har teknisk ekspertise involveres tidlig, legger Gaaserud til.

Kun utvalgte prosjekter

I henhold til Caverions strategi skal de kun være med på «nøye utvalgte prosjekter».

- Vi har nok blitt mer kresne enn før. Vi skal ikke ha et prosjekt til enhver pris. Vi skal gå for prosjekter der det er fokus på kvalitet og samspill. Det er slik vi ønsker å jobbe, og det er slike oppdragsgivere/kunder vi vil ha, fordi det gir de beste resultatene, sier Gaaserud.

- Vårt mål i alle prosjekter er at kunden skal være fornøyd og dette sikrer vi best med samspillskontrakter, slår Gaaserud fast.

Utviklingen av prosjektet er gjort i tett samarbeid mellom Statsbygg, NHH, Origo Arkitektgruppe, Sweco rådgivere, HENT og Caverion. Prosjektet planlegges med systematisk ferdigstillelse, som en sikkerhet for at prosjektet oppfyller alle funksjonskrav innenfor gitte tids-, kostnads- og kvalitetskrav. Planlegging av sluttfasen er startet opp sammen med prosjektets ITB koordinator før detaljprosjektering er igangsatt. Dette er noe Statsbygg, Hent AS og Caverion Norge AS har stor fokus på.

Caverion skal levere samtlige tekniske fag, inkludert elektro, rør, varme & sanitær, sprinkler, ventilasjon, kjøling, IKT, sikkerhet og automasjon.


Nedlasting

Kontakt oss eller meld deg på for å motta nyheter fra oss

Direktør Business Development i Caverion Norge, Roar Andersen, mobil: +47 908 30 310, e-post: roar.andersen@caverion.com
My Request on: