11.06.2019 Pressemeldinger

- Caverion inn i spennende nisje – kjøper Gascom

Med kjøpet av Gascom har Caverion foretatt et spennende oppkjøp i en spennende nisje. - Caverion har høye ambisjoner, og ønsker å bygge kompetanse på dette og flere andre spesialområder, sier administrerende direktør i Caverion, Knut Gaaserud.  

Caverion foretok oppkjøpet av Gascom 21. mars, med tilbakevirkende kraft til 1.1.2019.

Gascom er spesialister på prosjektering, montasje og service av gassanlegg hos både offentlige og private kunder. Gass blir brukt av mange typer virksomheter, blant annet i industrien, oppdrettsnæringen, offshore, helsevesenet og innen forskning.

- Et steg på veien i vår strategi om vekst

- Basert på vår strategi om vekst, ser vi for tiden på flere mulige oppkjøp innen våre spesialfag. Oppkjøpet av Gascom er et steg på veien i denne prosessen. Firmaet jobber i en spennende nisje, med levering av medisinske gasser til sykehus, omsorgsboliger og andre industrielle anlegg. Med Gascom om bord, ser jeg flere muligheter der vi kan utvikle og komplettere vår eksisterende rørkompetanse, sier administrerende direktør i Caverion, Knut Gaaserud.

Gascom ble etablert i 2007, og holder til i Strømmen utenfor Oslo. De er fem fast ansatte serviceingeniører, og har noe innleid hjelp i forbindelse med prosjekter. I 2018 hadde selskapet en omsetning på ca. 13 millioner NOK.

Daglig leder i Gascom, Eivind Utheim, har store forventninger til å bli en del av Caverion.

- Det å bli del av et stort selskap vil styrke kompetansen og leveringsevnen vår. Jeg tror vi har mye å tilføre Caverion når det gjelder spisskompetanse og kvalitetsløsninger på gass, sier han.

Utheim er en av gründerne av selskapet, og har vært med siden starten i 2007. Han er utdannet industrimekaniker, er spesialist på gass og sertifisert besiktningsmann for medisinske gassanlegg. Blant de ansatte er det sertifiserte sveisere og montører med både rørlegger- og mekanikerbakgrunn, og selskapet har sertifisert egne sveise- og loddeprosedyrer.

Store forventninger til samarbeidet

- Vi har samarbeidet med Caverionpå flere prosjekter de siste årene, så vi kjenner hverandre godt. For oss er dette oppkjøpet en mulighet til å vokse, slik at vi har muligheter til å få flere store og spennende oppdrag, sier Utheim.

Også Gunnar Harald Qvam, avdelingssjef i Caverion Large Project Oslo, har store forventninger til mulighetene dette samarbeidet gir.

- Vi gleder oss til å samarbeide med alle de flinke ansatte i Gascom framover, slik at vi sammen kan bidra til vekst og utvikling også på dette området, sier Qvam.

Caverion er en teknisk totalentreprenør, med ca. 2 600 medarbeidere i Norge fordelt på nesten 50 lokasjoner rundt om i landet. Caverion leverer alle tekniske fag, inkludert varme & sanitær, ventilasjon og klimaanlegg, elektro, kjøling, IKT og AV, sikkerhet, automasjon, industri og prosessanlegg og industrirør.

Nedlasting

Kontakt oss eller meld deg på for å motta nyheter fra oss

For ytterligere informasjon ta kontakt med: Gunnar Harald Qvam, avdelingssjef i Caverion Large Project Oslo, mobil: +47 94 85 00 20, e-post: gunnar.qvam@caverion.com (http://file///C:/Users/noueideca1/AppData/Local/Microsoft/Windows/Temporary%20Internet%20Files/Content.Outlook/KBRX54QK/gunnar.qvam@caverion.com) Roar Andersen, direktør for forretningsutvikling i Caverion Norge, tlf. +47 908 30 310, e-post: roar.andersen@caverion.com
My Request on: