knut-erik-bjornholt.jpg
29.08.2018 Articles

Knut Erik Bjørnholt: 50 år i Caverion

- Jeg skjønte ingenting da jeg ble innkalt til sjefens kontor, og der satt alle gutta. Veldig moro og koselig, forteller Knut Erik.

Knut Erik Bjørnholt startet opp i NEBB som 17-åring, og kan nå feire 50 år i Caverion

Den svært aktive servicemontøren og elektrikeren på 67, er i full jobb med en stor og trofast kundekrets, han er mangeårig klubbleder og en ivrig formidler av yrkeshemmeligheter til sine lærlinger. På privaten er han ektemann til Bjørg, far til to voksne barn, Espen og Kathrine, og stolt bestefar til tre barnebarn: Kevin, Julia og Isabella.

Startet i NEBB i 1968

Det var bestekompisen fra Sørkedalen, der Knut Erik vokste opp, som overtalte ham til å bli med å søke jobb som 17-åring, hos NEBB i Oslo. Året var 1968, og Knut Erik fikk tilbud om å bli løpegutt på lageret. Han fikk etter hvert opplæring av en erfaren bas, og etter snaue tre år i læra ble han selv bas. Etter ti år i Oslo gikk ferden til Ålesund, der han jobbet som bas på rådhuset. Med en kone fra Nordfjordeid, ble etter hvert det neste trekket å flytte dit – og her han bodd og jobbet siden, i avdeling Nordfjordeid.

- Hva er det med Caverion som har gjort at du har blitt i samme selskap i hele 50 år?

- Fordelen med å være i et stort selskap, er at du har et stort nettverk. Både som fagmann og tillitsvalgt er det en fordel å ha et nettverk du kan spørre om råd i faglige spørsmål og som du kan dele erfaringer med, sier han.

Som klubbleder for montørklubben i Nordfjordeid siden begynnelsen av 90-tallet, har han et stort kontaktnett av nye og gamle kolleger.
- Den gjengen, eller familien der - den liker jeg godt, sier han.

Brenner for god kommunikasjon med kundene

De siste årene har han jobbet mye selvstendig, med en stor og trofast kundekrets. Han brenner for kommunikasjonen med kundene, og er glad i den direkte kontakten med gode kunder.

Knut Erik har etter hvert utviklet sin egen «signatur» på elektrikeroppdragene han gjør, spesielt på bad.

- Har du et gjennomsnittlig stort bad, er det vanlige å sette opp seks LED-spoter. Men jeg liker å gjøre lyssettingen litt mer spennende, og pleier å ta vekk én spotlight, og heller sette inn små én watts pærer. Da får du et mer «svulstig» lys, forteller han.

På fritiden trives han svært godt med hus- og hagearbeid, og med å ha barnebarna på besøk. 67-åringen planlegger å jobbe til han blir 70. 
- Jeg pleier å si at jeg er på toppen av karrieren min, jeg, ler han.

Det istemmer sjefen hans gjennom 30 år, Jarle Melheim, avdelingssjef i Sogn og Fjordane. 
- Knut Erik er veldig positiv og kunderettet. Også når det gjelder opplæring av lærlinger, er han brennende interessert. Det er imponerende at han etter 50 år i bedriften fremdeles er interessert i å lære nye ting, sier Melheim.

Nedlasting

Kontakt oss eller meld deg på for å motta nyheter fra oss

Kommunikasjonssjef, Helene Johansen, +47 404 99 922, helene.johansen@caverion.com
My Request on: