Barn-i-Norge_Ferie-for-alle_foto-Bjorn-Runar-Foss-Sodeland.jpg Bildetekst: Matias, Leander, Sabior, Khaled og Iwan hadde opplevelsesrike sommerdager på «Ferie for alle».
23.11.2018 Articles

Gode sommeropplevelser for både frivillige og barn på «Ferie for alle»

Siden 2011 har Caverion støttet prosjektet «Ferie for alle» i regi av Røde Kors. Dette tilbudet gir barn og familier som på grunn av økonomiske utfordringer ikke har muligheter til å reise på ferie, et gratis ferietilbud i skoleferiene. Røde Kors er svært fornøyde med det gode samarbeidet med Caverion.

Av Lisbeth Guldbransden.

I stedet for å gi en liten ting i julegave til hver enkelt medarbeider, så bruker Caverion heller penger til å betale full lønn til 20 medarbeidere som får mulighet til å bidra som frivillige. Gjennom «Ferie for alle» får barna og familiene deres opplevelser og aktiviteter sammen, og barna har noe å fortelle klassekameratene om når skolen starter opp igjen.

Også i sommer var Caverion-medarbeidere med som frivillige. En av dem var Anneline Tangen fra ESCO, som dro til Tannishus i Danmark med Buskerud Røde Kors.

- Det var en morsom og travel uke med program fra tidlig morgen til sen kveld. Mange av barna var stolte over å være på ferie, og over å ha et minne å fortelle om når de kom tilbake til skolen. Det var helt tydelig at disse familiene satte stor pris på å få være med, forteller Anneline, som er veldig glad for at hun fikk muligheten til å være frivillig.

- Det aller beste med «Ferie for alle» er at jeg har fått så mange nye venner, forteller Iwan (9).

Guttene er på ferie i Langesund. Selv om de traff hverandre dagen før, har de allerede rukket å bli en sammensveiset gjeng. De har gledet seg lenge til ferien, og kunnen reise hjem med gode sommerminner.  

Totalt tilbyr Røde Kors 4700 gratis ferieplasser til familier med barn mellom seks og tretten år. I sommer reiste 1700 barn på 51 ferieopphold sammen med ca. 400 frivillige. 

- Et markant skille mellom de som har mye og de som har lite, er i ferd med å vokse frem også i Norge. Dette strider med Barnekonvensjonen som sier at alle barn skal ha like muligheter. Derfor er «Ferie for alle» et kjærkomment tilbud til barnefamilier som av ulike grunner ikke har midler til å dra på ferie på egen hånd, sier prosjektleder næringsliv og samfunnsansvar i Norges Røde Kors, Ann Christin Håland.

- Vi i Røde Kors er utrolig stolte over det gode samarbeidet vi har med Caverion om å skape gode ferieminner for barn og unge over hele landet. Caverion har gjennom flere års samarbeid bidratt til å sikre stabilitet og kontinuitet i ferietilbudet, og ikke minst årlig tilgang på mange engasjerte frivillige, som er en svært viktig del av ferietilbudet. Dette har kommet tusenvis av barn og unge til gode over hele landet, sier hun.

Nedlasting

Kontakt oss eller meld deg på for å motta nyheter fra oss

Kommunikasjonssjef Caverion Norge, Helene Johansen tlf.: +47 404 99 922, e-post: Helene.johansen@caverion.com
My Request on: