09.11.2023 Pressemeldinger

Hamar kulturhus skal produsere egen strøm

Hamar Kommune har fått montert solceller på taket på Hamar Kulturhus, slik at Kulturhuset kan produsere egen strøm. Lokalavdelingen til Caverion hadde oppdraget med å installere anlegget.

Anlegget består av 1 011 kvm med solceller, med estimert årlig produksjon på 140 500 kWh. Dermed vil Kulturhuset få et vesentlig bidrag til eget strømforbruk.

Fornøyd med solceller på signalbygg

Nylig avgåtte ordfører Einar Busterud er svært fornøyd med at Kulturhuset nå vil dekke deler av eget strømforbruk med solceller.

– Hamar ønsker å være «framme i skoa» med miljøtiltak. Vi har installert solcelleanlegg på mange kommunale bygg allerede, og at det nå også kommer solceller på et av våre fremste signalbygg er veldig bra, sier han.

Dette er Caverions første oppdrag i en rammeavtale med Hamar kommune for rådgivning og installasjon av solcelleanlegg på kommunale bygg.

– På taket til Hamar kulturhus har vi montert både horisontalt og vertikalt stilte solcellepaneler med et prefabrikkert system, så her får vi to ulike typer anlegg på samme plass, forteller Stig Tore Grønlien, leder for Caverions Hamaravdeling.

Caverion er totalentreprenør for oppdraget. De hadde med seg Norconsult til kvalitetssikring, arbeid med byggesøknad, illustrasjoner og nødvendige beregninger. Solcellepanelene er levert av Sun Net Norge AS.

Mer om solcellepanel her

Nedlasting

Kontakt oss eller meld deg på for å motta nyheter fra oss

Ole Kristian Lunde Kommunikasjonssjef Mob. 916 69 000 ole-kristian.lunde@caverion.com

My Request on: