MannBIlLader.jpg
04.07.2022 Pressemeldinger

Caverion trapper opp med elektriske servicebiler

Caverion akselererer overgangen til elektriske servicebiler. I nye bestillinger på servicebiler til byene vil elbiler være standard. Dette vil redusere selskapets karbonavtrykk betydelig. Innen 2025 har Caverion som mål å ha mer enn 2000 elektriske servicebiler i bruk.

– Vi har en flåte på cirka 4500 servicebiler i ti land. Vårt anslag er at innen utgangen av 2025 kan halvparten være elektrisk drevet og innen 2030 alle, sier Kari Sundbäck, konserndirektør for Services, Solutions, Digital and Strategy.

– I noen av landene våre, som Norge og Sverige , vi har allerede positive erfaringer med å bruke elektriske servicebiler i større skala og jeg er veldig glad for at vi går videre med konkrete mål for hele konsernet. Det viktigste er å gå fra diesel til elbiler så raskt som markedet tillater.

De om lag 650 firmabilene i Norden vil også bli erstattet som standard med elbiler ved nye bestillinger.

Vitenskapsbaserte mål

Caverion er en del av initiativet Science Based Targets (SBTi). Dette betyr at selskapet er forpliktet til å sette vitenskapsbaserte mål for å redusere utslipp i tråd med Parisavtalen om å redusere den globale oppvarmingen til 1,5 grader. Ettersom det meste av Caverions karbonavtrykk i dag kommer fra servicebilparken, er elektrifisering av bilene et viktig skritt for selskapet for å redusere utslippene betydelig.

– Disse planene er også i tråd med Caverions nye strategi, bærekraftig vekst, og vårt mål om å skape resultater og øke menneskelig velvære i smarte og bærekraftige miljøer. Vi streber alltid etter å betjene våre kunder med digitale og smarte løsninger. Når vi foretar fysiske kundebesøk, er det bra at vi kan gjøre det med mindre utslipp i fremtiden, sier Sundbäck.

Caverions overordnede bærekraftsmål er å skape en bærekraftig påvirkning gjennom sine løsninger, med et positivt karbonavtrykk ti ganger større enn selskapets eget karbonavtrykk (Scope 1-2) i 2030. Allerede i 2021 var Caverions positive håndavtrykk dobbelt så stort som selskapets fotavtrykk. For Caverion Norge er dette tilfelle med god margin.

For mer informasjon, vennligst kontakt

Susanna Hietanen
Senior Communications Manager, Caverion Group 
susanna.hietanen@caverion.com
+358 50 3595 701

Nedlasting

Kontakt oss eller meld deg på for å motta nyheter fra oss

My Request on: