Reidar-Rolf-Knut-ØstfoldSyd_771x345.jpg
28.08.2019 Articles

Trivsel og kameratskap på jobb i hele 54 år – nå går Rolf av med pensjon

 

Etter imponerende 54 svært aktive år i Caverion, har Rolf Johansen (69) snart sin siste dag i Caverions avdeling Østfold Syd. Hemmeligheten er høy trivsel og godt kameratskap.

Den 8. august 1965 stilte en spent 15-åring opp til sin aller første arbeidsdag i Fredrikstad-bedriften Edvardsen & Norheim. Han ble raskt sendt ut på oppdrag med en tykk bunke regninger i postveska, som syklende regningsbud. Snart fikk han prøve seg som hjelpegutt på lageret, og etter fullført elektrolinje og læretid, var Rolf Johansen ferdig utlært elektriker og montør i 1972.

Edvardsen & Norheim ble etter hvert kjøpt opp av NEBB (Norsk Elektrisk & Brown Boveri), som igjen ble en del av ABB på slutten av 80-tallet. I dag heter selskapet Caverion. Uansett navn på selskapet, så har Rolf gått på jobb til samme arbeidsplass i alle år. Det er blitt imponerende 54 av dem. År som har gått skummelt fort, skal vi tro Rolf – som har sin siste arbeidsdag i Caverion 31. august.

–        Hva er det med Caverion som gjør at det ikke har fristet å bytte beite i løpet av disse 54 årene?

–        Caverion har vært en svært bra arbeidsplass, med høy trivsel og stabile forhold. Det gode kameratskapet med kolleger har også vært en viktig grunn til at jeg ikke har sett noen grunn til å flytte på meg, sier Rolf.

Geografisk har det likevel blitt noe jobbflytting på Rolf, som har jobbet i lengre perioder i både Fredrikstad, Halden og Sarpsborg. Selv er han bosatt på Kråkerøy utenfor Fredrikstad, hvor han og kona Reidun har fulgt opp to barn og etter hvert fire barnebarn. Som håndballpappa gjennom mange år til landslagsspilleren Anette Hovind Johansen, har Rolf og kona tilbrakt mange år i håndballhaller både i Norge og utlandet.

Brenner for lærlingene

I hele sin karriere har Rolf vært engasjert også utover de daglige arbeidsoppgavene. HMS, fagforeningsarbeid og oppfølging av lærlinger har vært områder hvor Rolf har satt dype spor etter seg i Østfold. Han har vært klubbleder i 15 år og tillitsvalgt i mange år både lokalt i Fredrikstad og på fylkesnivå. Han hadde rollen som HMS-koordinator fra 2000 til 2017.

Rolf brenner spesielt for å følge opp lærlingene i bransjen og forbedre lærlingordningen. Som medlem og deretter leder av prøvenemda i Østfold i 18 år, har han møtt og veiledet mange unge kandidater gjennom arbeidet med fagprøvene.

–        ABB hadde en egen skole for lærlinger i Østfold, og jeg takket ja da jeg fikk tilbud om å bli leder for skolen. Da skolen etterhvert ble innlemmet i Nelfo, ble jeg med på lasset, og jeg har jobbet med oppfølging av lærlinger i 12 - 13 år nå. De siste årene har vi hatt rekordmange lærlinger i Østfold, og det er svært positivt, sier han.

-            Hva mener du er de viktigste utfordringene å ta tak i for Caverion fremover?

-            Den største og viktigste utfordringen er nok å ta vare på medarbeiderne våre, det er stor turnover hos de yngre. Da må vi fortsette å jobbe med trivselen og det gode arbeidsmiljøet vi har i bedriften. Jeg tror på tett dialog og det å vise at vi verdsetter hverandre, sier han.

–       Stolt over jobben sin

Rolf er ikke alene om å ha rekordlang fartstid i Østfold Syd. Kollegaen og barndomskameraten Leif Andersen har jobbet like lenge i Caverion som Rolf, og er fortsatt i full jobb i prosjektavdelingen. Selv har Rolf jobbet hjemmefra de siste par årene mens han har hatt oppgaver for opplæringskontoret i Nelfo. Så han har hatt en myk overgang til pensjonisttilværelsen som nå nærmer seg med stormskritt.

–        Hva vil du savne mest når du nå blir pensjonist?

–        Alle de gode kollegaene mine. Men jeg vil nok passe på å komme innom på en kaffetår og høre siste nytt, sier han. Han kommer også til å fortsette å ha oppgaver for opplæringskontoret, og på privaten er han også en aktiv mann. Det blir nok å henge fingrene i for Rolf, som i 35 år har hatt tillitsverv i Kråkerøy idrettslag, hvor han også er utnevnt til æresmedlem.

Avdelingssjef i Østfold Syd, Reidar Jørgensen, trekker fram at Rolf har vært en medarbeider som har vært stolt over jobben sin, og alltid levert varene.

–        Jeg og bedriften har dessuten hatt et godt samarbeid med Rolf som tillitsvalgt gjennom mange år. Som HMS-koordinator tok han ansvar på et viktig område for oss. Han har alltid brent for utviklingen av faget og vært flink til å tilpasse seg nye oppgaver, sier Jørgensen.

Nedlasting

Kontakt oss eller meld deg på for å motta nyheter fra oss

For ytterligere informasjon ta kontakt med:   Kommunikasjonssjef, Helene Johansen, +47 404 99 922, helene.johansen@caverion.com
My Request on: