Anneline Tangen fra Caverion, med lagkamerat og student Bjørn Vegard Tverraaen vant gull i automasjon i Yrkes-VM
21.10.2016 Pressemeldinger, Articles

Yrkes-NM: Dobbel medaljejubel for Caverion

Med gull for Anneline Tangen i automasjon, sølv for Sigbjørn Buraas i telekom ble det dobbel medaljejubel for Caverion Norge i Yrkes-VM i Bergen.

Tangen, som var på lag med student Bjørn Vegard Tverraaen, stråler og er godt fornøyd med å komme på delt førsteplass med et annet lag fra Ålesund.

Dermed er det ikke er avgjort hvem som skal delta på yrkeslandslaget og i Yrkes-VM i Abu Dhabi enda.

- Men vi har ikke tenkt å la den sjansen gå fra oss. Vi skal øve enda hardere slik at det blir Dubai neste! Det hadde vært en drøm gått i oppfyllelse!

- Det å komme som jente inn i et fag som er temmelig mannsdominert, for så å knuse gutta i VM og vise verden at dette også er et fag for jenter hadde vært utrolig moro, sier Tangen.

Bygget produksjonslinje

Tangen konkurrerte i automasjon som er et fagfelt som kombinerer mekanikk, elektronikk, datateknikk og reguleringsteknikk.

- I yrkes NM går automasjonsoppgavene ut på å bygge en produksjonslinje opp fra bunnen av og få den til å fungere. Det innebærer mekanisk montasje, kobling av elektrisk og pneumatisk utstyr og programmering. Oppgavene utføres på Festo sine MPS stasjoner.

Oppgavene blir vurdert etter funksjon, faglig utførelse og tidsforbruk. Under kvalifiseringa var oppgavene noe enklere. Her var det 4 enkelte oppgaver, disse gikk ut på kobling av signaler, relekobling, mekanisk innjustering og feilsøking.

Overvåker Rema 1000 til daglig

Til daglig jobber Tangen på Caverion sitt kontor ved Liertoppen, med å overvåke og styre opp systemene til Rema 100 sine 550 butikker rundt om i Norge.

- Her overvåker vi systemene i butikkene og er support for teknikere, kjøpmenn osv., forteller Tangen.

- Det er varer for veldig mye penger, så det er katastrofalt om feil temperatur ikke blir oppdaget og fikset tidlig. Da kan de tape mye penger, understreker Tangen.

Satser på uvikling

I tillegg til de to medaljevinnerne, deltok også Tonje Holmås Kvalheim fra Caverion i sveising.

Bilde: Tonje fra Caverion konkurrerte i sveising.

HR Leder for utvikling i Caverion, Atle M. Sjølie, er stolt over medarbeiderne sine.

- Tre flinke medarbeiderne i Yrkes-VM, og to på pallen er jo helt fantastisk, sier en fornøyd Sjølie.

Videre forteller han at det er fjerde gang Caverion har deltagere i Yrkes-NM, som er forløpet til Yrkes-VM (WorldSkills).

- Vi har mange talentfulle fagarbeidere hos oss, som er et resultat av en god lærlingordning, og kontinuerlig utvikling gjennom ulike opplæringsprogrammer og fagkurs gjennom Caverion Academy.

- Det er svært gledelig å se at langvarig og god oppfølging av våre lærlinger gir slike resultater. En stor takk også til våre fagarbeidere som bidrar i utviklingen av morgendagens fagarbeidere, avslutter Sjølie.

Til sammen konkurrerte 240 deltakere i 25 fag over 3 dager i Vestlandshallen i Bergen.

 Statsminister Erna Solberg besøkte Yrkes-NM onsdag formiddag. Her fikk hun prøve seg som både murer, billakkerer og fikk sett og hilst på utøverne.

Nedlasting

Kontakt oss eller meld deg på for å motta nyheter fra oss

Helene Johansen, Kommunikasjonsansvarlig, Caverion Norge, tlf: +47 404 99 922, epost: helene.johansen@caverion.no
My Request on: