Dette irriterer brukere av
næringsbygg aller mest

Irritasjonsmomenter ved næringsbygg

Caverion har kartlagt hvilke ting som irriterer brukere av næringsbygg aller mest. Fasiten har vi fått etter hundrevis av samtaler med driftssjefer og byggeiere fra mange av de 30 000 eiendommene Caverion ivaretar service og vedlikehold for.

Uforutsette felleskostnader

Uforutsette felleskostnader, som ikke er budsjettert, skaper stor irritasjon. Og manglende vedlikehold gir uforutsette kostnader. Vår erfaring viser at leietakere heller vil ha ett riktig budsjett for felleskostnader, enn å få en høy avregning de ikke hadde planlagt for. Et godt budsjett starter med god og systematisk vedlikeholdsplanlegging, slik at leietakerne vet hva de kan forvente.

Høyt energiforbruk

Leietakere blir også irritert over for høyt energiforbruk som ikke reflekterer bruken av bygget. Dette er spesielt synlig nå i etterkant av koronapandemien. Mange har fremdeles hjemmekontor eller jobbe hybrid og bygget står delvist tomt, men fortsatt brukes like mye energi som ellers. Problemet har nok ligget der i mange år, men det blir veldig godt synlig etter pandemien.

Riktig energibruk handler om gode driftsrutiner og riktig automasjon. Kunsten er å få energien til å svinge i takt med bruken av bygget. Den gode nyheten er at det finnes offentlige støtteordninger og gode kontraktsmodeller som kan hjelpe byggeiere med å oppnå dette.

Caverion har også en egen avdeling som har omfattende erfaring på energioptimalisering.
Se hvordan energisparekontrakt med garanti kan gjøre bygget mer energieffektivt og bærekraftig 

Dette irriterer særlig sluttbrukere

I tillegg til uforutsette kostnader og for høyt energibruk blir leietakere, og særlig sluttbrukere, irritert over dårlig inneklima. For høy eller lav temperatur, trekk fra ventilasjonsanlegget eller ventilasjon som ikke fungerer er det som irriterer brukere av næringsbygg aller mest. Derfor er det viktig å ha et stabilt og godt inneklima for å sikre fornøyde leietakere og medarbeidere.

 

Få tilgang til vår nye E-Bok: Energisparing for næringsbygg

Slik sikrer du et godt inneklima

Et godt inneklima er viktig for produktivitet og trivsel.

Som eiendomsdriftseksperten vet vi hvordan du sikre et godt inneklima.

For å unngå problemer med inneklima må du ta vare på ventilasjonsanlegget. Når du har riktige serviceintervaller og budsjett, skal det mye til at det oppstår uforutsette problemer. Ingenting vare evig, og det gjelder også byggteknologi. Men med god oversikt over hva som må byttes ut når, har du midler tilgjengelig til å oppgradere før det er for sent.

Gjør eiendommen mer attraktiv ved å investere i ladestasjoner

Topp 3 irritasjonsmomenter hos leietakere:

  • Uforutsette felleskostnader
  • For høyt energibruk
  • Dårlig inneklima
 

Vil du bli kontaktet?