Norlandia Health & Care Group

Med 115 barnehager ønsket Norlandia seg et felles og fleksibelt konsept for teknisk hjelp og service på sine eiendommer. Valget falt i 2014 på Caverion og samarbeidet utvikler seg fremdeles.

 
 

115 barnehager

2014-løpende

ServiFlex avtale - Total leverandør for alle tekniske fag - Energitjenester - SD-anlegg

Bedre inneklima og enklere administrasjon for Norlandia barnehagene

- Norlandia ønsket å kutte ned på antall leverandører for å forenkle og effektivisere administrasjonsarbeidet. Målet var at daglig leder og andre medarbeidere i barnehagene skal få mulighet til å bruke sin tid på barna, ikke på å følge opp utallige leverandører, eller selv fikse tekniske anlegg, forteller Thomas Ramos, Caverions KAM mot Norlandia og salgssjef i Region Øst i Caverion Norge.

Med 115 barnehager (herav Norlandia, Kidsa og Gnist) rundt i Norge, ønsket Norlandia et felles, men fleksibelt konsept for samtlige av sine eiendommer. Og her er grunnene til at Norlandia velger å samarbeide med Caverion.

Tilgjengelighet - Vi er der Norlandia barnehagene er

Med et landsdekkende nærvær med 50 lokasjoner er Caverion tilstede der den lokale barnehagen befinner seg. Det er viktig for NHC som har barnehager spredt rundt i vårt langstrakte land.

Ett kontaktpunkt for alle tekniske oppdrag

Det er mange fordeler for Norlandia med å ha en leverandør for alle tekniske oppdrag. Å ha mange ulike småleverandører av serviceoppdrag kan være både uoversiktlig og dyrt. Som teknisk totalentreprenør har Caverion spesialister innenfor alle fagdisipliner og kan hjelpe Norlandia med alt av tekniske oppdrag innen service, drift, rehabilitering og bygge nytt. Å velge èn leverandør og ett kontaktpunkt gjør det enkelt og greit for Norlandia. 


Enkel håndtering med ServiFlex: Alt i en kontrakt

Med en ServiFlex-avtale får Norlandia oppfølging på både sentralt og lokalt nivå. Samtidig styrer vi opp store avtaler gjennom vårt kundesenter, slik at Norlandia kun trenger å forholde seg til ett kontaktpunkt for alle henvendelser, uansett om det gjelder elektro, ventilasjon, kjøling eller varme og sanitær eller annet.

ServiFlex er en komplett service-avtale for forebyggende og planlagt vedlikehold, som dekker mer enn 100 tjenester som kunden kan velge mellom. Alle valgte tjenester er i én kontrakt og dermed enklere å håndtere.

Ved å øke graden av forebyggende vedlikehold senkes risikoen for ad-hoc reparasjoner, og fører til færre driftsavbrudd, lavere energi- kostnader og totalkostnader. Gjennom ServiFlex hos Norlandia er Caverion også ansvarlig for internkontroll for brann og nødlys. 

 
norlandia logo.jpg

“Med Caverion på laget har vi effektivisert administrasjonen, energieffektivisert barnehagene og med god teknisk service og vedlikehold opprettholder vi verdien på eiendommene våre.” 

Terje Sandaa, Teknisk Eiendomsforvalter i Norlandia

 


Holder seg alltid oppdatert på drift og tilstand

På plattformen Smart View finner Norlandia alltid det de trenger for å være oppdatert på drift og tilstand i sine barnehager. De får mulighet til online bestilling av oppdrag, samt oversikt over serviceoppdrag og planlagt vedlikehold. Servicerapporter og lovpålagt dokumentasjon er samlet på ett sted. All dokumentasjon gjøres tilgjengelig online i Caverions kundeportal. 

I løpet av 2023 monteres Norlandia Connect i 95 av deres barnehager. Her måles inneklima, radon, fukt, temperatur, CO2, og støy. Energibruket overvåkes og visualiseres. Ventilasjonsanlegg styres og planlegges, for eksempel at det skrus av på planleggingsdager. 


En bærekraftig partner: Energieffektive og helsefremmende tiltak

Å skape et godt inneklima gjennom energieffektive, smarte og helsefremmende tiltak for sine 7300 barn i Norlandia-barnehager i Norge er vesentlig for NHC. Forbedret inneklima fører til friskere barn og redusert sykefravær blant egne ansatt og foreldre. Visste du at om Norlandia øker nærværet til en foresatt per barnehage med 1 dag per sparer vi samfunnet for 25 MNOK i året?

Bytte og oppgradere ventilasjonssytem sørger for bedre inneklima. Når inneluften er slik som den bør være reduseres sykdom, trøtthet, konsentrasjonsvansker, hodeplager, tørr hud og luftveisproblemer. 

Norlandia har sammen med Caverion foretatt energimerking og energikartlegging av en rekke barnehager og er i tillegg i gang med energisparekontrakter på flere lokasjoner. Dette er lønnsomt både for Norlandia og miljøet. Når energieffektiviteten økes, blir klimagassutslippene fra bygget lavere, samtidig som energikostnadene reduseres. 

 
 

Med 132 barnehager rundt i Norge, ønsket Norlandia et felles, men fleksibelt konsept for sine eiendommer. Med en ServiFlex-avtale får Norlandia oppfølging på både sentralt og lokalt nivå. Med et landsdekkende nærvær med 50 lokasjoner er Caverion tilstede der den lokale barnehagen befinner seg.

 
 
 

Kontakt oss