Online møter på kontoret uten tekniske problemer - er det i det hele tatt mulig?

Korona tvang store deler av befolkningen over på Zoom, Teams og andre digitale møteverktøy. Med hybridkontorenes store fremmarsj, vil nok de fleste møter fremover holdes digitalt. Da er det viktig at teknologien spiller på lag. For som de fleste av oss nå har erfart: Videomøte, online-møte, digitalt møte, virtuelt møte, uansett hva du kaller det,  - det går ikke alltid knirkefritt. 

La oss ta en kjapp titt på det som ofte skaper krøll når vi kjører digitale møter. Og hva kan vi egentlig gjøre for at online møter skal gå som smurt?

Ta en kjapp møteromstest her

Har du opplevd dette?

  • Dårlig videokvalitet – hakkete video eller ansikter som ikke beveger seg?
  • Dårlig lydkvalitet – enten hører du ikke ordentlig hva de andre sier, eller så hører ikke de andre deg. Du justerer innstillinger på headset og mikrofon, men ingenting skjer. Kanskje sitter noen i et felles møterom med en høyttaler, og det er vanskelig å høre alle deltagerne?
  • Møteleder eller deltagere kommer for sent – 10 minutter har gått, og deltakere holder praten i gang om løst og fast. Et annet sted sitter en stresset møteleder eller deltager og prøver febrilsk og komme seg på. Mikrofon eller høyttaler var ikke installert, nødvendige tillatelser på PCen manglet selvfølgelig.
  • Vanskelig å dele skjerm – ser du skjermen min nå? Eller har presentasjonen fryst seg kanskje?

Du kan sikkert komme på mange flere frustrerende eksempler! Nå som digitale møter er en del av hverdagen vår, er det viktig at du og teknolgien er gode venner. 

Slik får du gode digitale møter uten tekniske problemer

Så var det disse tekniske problemene da. Er AV-utstyret på kontoret av god nok kvalitet til å effektivt gjennomføre online møter? Eller blir det like kronglete som det var fra hjemmekontoret, eller kanskje enda verre?

Det finnes smart teknologi som kan gjøre digitale møter enkelt og effektivt. Uten teknisk surr.

Et møterom som alltid fungerer 

Et smart møterom har skjerm, mikrofoner, høyttalere og kamera som du enkelt kobler til din laptop med én USB 3.0-kabel. Da er møterommets utstyr integrert med din laptop og du har alt du trenger.

Dagens mikrofoner er så smarte at de fjerner støy som papirknitring, penneklikking og lignende, og forsterker talen fra de i det fysiske møterommet som snakker lavt, mumler eller snakker mot veggen.

Dette gir økt lydkvalitet for de i den andre enden, og enkel oppkobling for deg som skal lede møtet.

Mye krøll med AV-utstyret? Her er møteromspakker som funker som en kule!