smilende bruker av sikekrhetssytem i byfjordparken.jpg

Smidig sikkerhetssystem i Stavangers nye grønne bydel

Byfjordparken er et nytt utviklingsområde tett på fjorden og Stavanger sentrum. Det er GMC Eiendom har vært byggherre for det som tidligere var et stengt industriområde, men som nå huser leietakere som blant annet Stavanger kommune, NAV, BI, Noroff, Northern Lights, Visavi Technology, Conscia, et treningssenter og en barnehage.

Nettopp dette mangfoldet av aktører var en utfordring da sikkerhetssystemet i de nye byggene skulle planlegges, forteller Siv Merethe Berge Røsland, markedsansvarlig og eiendomsforvalter i GMC Eiendom.

– Vi måtte ha et system som kunne tilfredsstille alle leietakernes behov. Da tenker vi på ulike nivåer av sikkerhet, forskjellige åpningstider, og ulike tilgangsgrader til de forskjellene delene av bygget. Et kontorfellesskap har helt andre krav enn en barnehage, sier hun.

 

Måtte skaffe oversikt

Caverion ble valgt som leverandør av sikkerhetssystem til Byfjordparken. For prosjektingeniør Torgeir Matre i Caverion var det én ting som fort fikk hovedprioritet: Skaffe oversikt.

– Noen skal sikre medisiner, andre er bekymret for hvem kan forville seg inn i lokalene, noen ønsker døgnåpen tilgang for ansatte eller kunder, mens en barnehage kanskje ønsker at foreldre skal ha tilgang kun i forbindelse med levering og henting. Vi måtte finne ut hva som var mulig å få til, og tilpasse løsningene slik at alle får mest mulig ut av systemet, forklarer han.

 

Et sikkerhetssystem for fremtiden

Den naturlige løsningen var å gå for en Remote Services-løsning, det vil si at Caverion enkelt administrerer og overvåker tilganger og kort fra en egen hub.

– Det gjør at vi fort kan respondere på kundens ønsker. Vi kan stenge dører på helligdager, endre tilganger og PIN-koder på kort varsel, uten å troppe opp fysisk. Det er viktig for dagens leietakere, og ikke minst morgendagens, sier Matre og forklarer:

– Det er viktig å velge et sikkerhetssystem som ikke er begrenset til det du trenger akkurat i dag, for det vil ikke være det samme i morgen. Det er ikke godt å si hvilke leietakere som holder til i Byfjordparken om fem eller ti år, men har du et solid og fleksibelt system på plass, vil det uansett ikke være noe problem.

Bør du oppgradere sikkerhetssystemet ditt? Ta testen

Enkelt å administrere

– Vi hadde gode erfaringer med Caverion fra før, og er ikke overrasket over at sikkerhetssystemet som er på plass for Byfjordparken fungerer så bra som den gjør, sier Berge Røsland.

GMC Eiendom har selv tilgang til en PC med adgangskontroll, og administrerer adgangskort til de fleste leietakerne.

– Det er enkelt å bruke og forstå, og om det skulle være noe er Caverion raske med å hjelpe oss.

– Leietakerne våre er godt fornøyde og føler at behovene deres blir ivaretatt på en veldig god måte, avslutter Siv Merete Berge Røsland.

 

Adgangskontroll for små- og mellomstore bedrifter. Noe for deg?

 

Dette er levert i Byfjordparken

Byfjordparken i Stavanger er en aktør med attraktive næringslokaler ved fjorden i Stavanger sentrum. Består foreløpig av tre bygg, inkludert en barnehage, treningssenter og parkering. I fremtiden skal det bygges ytterligere 6 næringsbygg langs sjøen i Byfjordparken.

  • Installasjon og serviceavtale
  • Felles adgangskontroll for anlegg
  • LenelOnGuard adgangskontroll, alarm og ITV 
  • Remote tilgang

Innkjøpsveileder for sikkerhetsløsninger

 

Se hva du må tenke på når du skal oppgradere eller installere adgangskontroll, video-overvåkning, innbruddsalarm og andre sikkerhetsløsninger. 

 

 

Last ned e-boken

 

Bloggartikler

34