Caverion får barn i 170 skoler til å innse viktigheten av energisparing i Minecraft-verden

I Finland har Caverion i samarbeid med Microsoft gått sammen for å virtuelt bygge landets mest energismarte skole. Målet er å skape entusiasme blant elevene, hjelpe barn og ungdommer med å forstå energikrisen og finne ansvarlige løsninger for miljøet sitt. Et annet mål er å tenne en gnist for arbeid innen energiområdet og sikre tilgang på morgendagens ekspertise.

I konkurransen som nå er avsluttet, bygde barn og unge energieffektive forslag til sine skoler i Minecrafts opplæringsversjon. Elevene fikk dermed håndtere virkelige og store samfunnsutfordringer. De løste utfordringen ved hjelp av Minecraft-spillet, som ga nye muligheter for læring. Nær 200 skoler deltok i konkurransen for å bli #energywise. Elevene kom fra over 70 steder i Finland, og i konkurransen ble grunnskoleelever og yrkesskolestudenter delt inn i ulike kategorier.

Opplæringspakke fra energiekspertene i Caverion

En viktig del av konkurransen er en opplæringspakke utarbeidet av energieksperter fra Caverion og opplæringseksperter fra Microsoft. Denne pakken gir deltakerne informasjon om det vesentlige innen energismarte bygg. Under konkurransen bygges energieffektive skolebygninger i Minecraft Education, en versjon av spillet designet for læring.

Nylig ble denne energismarte skolekonkurranse avsluttet og vinnere kåret. Juryen bestod av representanter fra samarbeidet, i tillegg til den populære Minecraft-youtuberen Beata Rodas, også kjent som Paqpa. Konkurransen var den første i sitt slag, så vidt vi vet, i hele verden.

- Jeg takker av hele mitt hjerte alle elever og lærere som deltok i konkurransen. Konkurransene er fantastiske. Viktigst av alt, basert på tilbakemeldingene fra skolene, har barn og unge lært nytt om bygningers energismarthet. Forhåpentligvis er det elever blant dem som blir inspirert av konkurransen til å fortsette engasjementet, sier Ville Tamminen, administrerende direktør i Caverion Finland.

🤔Hva er å være energismart? Svaret får du her.