Caverion Norge har nå publisert sin bærekraftsrapport, som avdekker fremdriften innen definerte områder. En løpende utvikling av mål i kombinasjon med ekstern verifisering pekes på som oppskriften som skal sikre at virksomheten drives på en bærekraftig måte.
Assemblin Caverion Group gir ut en bærekraftsrapport som del av konsernets årsrapport. I tillegg har Caverion Norge valgt å gi ut sin egen med fokus på det som er viktig i Norge.
— Bærekraftsrapporten gir oss en anledning til å samle inn og utvikle våre KPIer på en strukturert og systematisk måte. Det finnes ingen quick fix innen bærekraft. Mange mål må forfølges parallelt, og systematisk arbeid over tid er det som skaper resultater, sier Jens Petter Burud, direktør for Bærekraft i Assemblin Caverion Norge AS.
Han peker på noen viktige utviklingstrekk innen dette området.
— I 2024 styrket vi leverandørevalueringen ved å ta i bruk et tredjepartsverktøy. Vi kan dermed evaluere miljørisiko, arbeidsforhold og menneskerettigheter, og gjøre etiske og bærekraftige anskaffelser i forsyningskjeden. Vi har i tillegg en aktiv leverandørdialog for å redusere miljøpåvirkningen og for å styrke samarbeidet med leverandører med et lavt risikonivå innen bærekraftsområdet.
Samtidig har Assemblin Caverion Group jobbet med Science Based Targets initiative. Å sette vitenskapsbaserte klimamål er en sentral del selskapets bærekraftsambisjoner.
— I Assemblin Caverion Group arbeider vi kontinuerlig med å styrke vår kultur gjennom våre verdier og tydelig ledelse, med klare forventninger til våre medarbeidere. Etiske dilemmaer er en viktig del av dette arbeidet. E-læring i Code of Conduct er en del av onboardingprosessen for alle nye medarbeidere, understreker Burud. Alle medarbeidere i Assemblin Caverion Norge gjennomgår årlige kurs i retningslinjene.
— Vi har de samme forventningene til våre kunder og leverandører. Vi har nulltoleranse for korrupsjon, bestikkelser, konkurransebegrensende praksis, diskriminering og trakassering.
De viktigste risikoforholdene som legges til grunn i leverandørvurderinger er geografiske forhold (korrupsjon, tvangsarbeid, levestandard og miljøarbeid), sårbare produktgrupper (miljøbelastende råvarer, transportlengde og kvalitet) og samfunnsansvar (arbeidsforhold i bedriften, bedriftens miljøfokus, bedriftens påvirkning på samfunnet den lever i).