Bygninger i smarte byer kan administreres fra hvor som helst

Voksende byer består av tusenvis av individuelle bygninger, fra kraftverk til kontorer, boliger og butikker. Fremdeles i dag drives de fleste bygninger individuelt; dette betyr at vedlikehold utføres i henhold til en forhåndsdefinert tidsplan for besøk (enten utstyret trenger vedlikehold på det planlagte besøket eller ikke) og en tekniker er utplassert hver gang en alarm utløses. Ved å koble bygningsteknologiene til et eksternt senter, hvor bygningen kan overvåkes av systemeksperter, kan vi administrere bygninger mer effektivt. Dette reduserer drifts- og vedlikeholdskostnadene samtidig som det sikres utmerkede forhold.


Tre måter å bygge ytelse på med eksterne tjenester:

 
Forbedret velvære

Forbedret velvære

Feil eller avvik i tekniske systemer kan oppdages og fikses i et eksternt senter før beboerne lider av (f.eks.) dårlig inneluftkvalitet eller temperatursvingninger.

Reduser utslipp

Reduser utslipp

Bygninger er kilden til opptil 40 % av våre totale CO2-utslipp. Kunstig intelligens-drevet analyse og sanntidsovervåking av energieksperter bidrar til å optimalisere effektiviteten samt produksjon og lagring av energi.

Kostnadseffektivitet

Øk kostnadseffektiviteten

Kostbare vedlikeholdsbesøk kan reduseres ved å sjekke alarmene fra fjernsentralen, og kun sende en spesialist til stedet når det er nødvendig.


 

Fjerntjenester som en del av forebyggende vedlikehold

82 % av utstyrsfeilene er tilfeldige og 20–40 % av vedlikeholdsbesøkene er uplanlagte, så vi trenger en løsning som kan forbedre bygningsytelsen sammen med forebyggende vedlikehold.

Når en bygning er koblet til et eksternt senter, samles dataene inn og måles med tusenvis av bygninger. Automatiske alarmer indikerer når det er et avvik, og teknologieksperter overvåker dataene for å løse eventuelle uregelmessigheter. Å kombinere smarte svar fra et eksternt senter med forebyggende vedlikehold av smarte systemer er en del av god kapitalforvaltning og bidrar til å redusere livssykluskostnadene.

Palassdistriktet Frankfurt

 

Hovedfordeler

En raskere responstid gjør at de fleste hendelser kan løses umiddelbart når de oppstår. En rask respons kan være avgjørende for for eksempel tids- eller temperaturfølsomt utstyr, og spiller en nøkkelrolle i merkevarens omdømme.

Over 90 % av bygningsalarmer kan fikses eksternt uten å måtte sende en vedlikeholdsarbeider på stedet.

Referansedata fra tusenvis av bygninger kan brukes til å optimalisere forhold og energieffektivitet.

Behovet for vedlikeholdsarbeid kan identifiseres tidligere og vedlikehold planlegges for å minimere innvirkningen på virksomheten.

Mens hver plassering er unikt overvåket, kan regler for bygningsautomatisering brukes basert på lignende bygninger. Justeringer kan gjøres samtidig på alle eiendommer.

Bygningen din kan overvåkes, reguleres og sikres uten menneskelig tilstedeværelse på stedet.

 

Kunstig intelligens og ekspertanalyse av bygningsdata

Når en bygning er koblet til et eksternt senter, kan bygningsdataene analyseres av både kunstig intelligens (AI) og menneskelige eksperter. Denne analysen hjelper deg med å finne handlinger for å forbedre den langsiktige verdien av eiendommen din.

For eksempel er AI nyttig er etterspørselsrespons, der den kan bestemme hvordan bygningen reagerer på endringer i pris og tilgjengelighet av ren energi.

Ekspertanalyse hjelper til med å finne innsikt for både å optimalisere daglig vedlikehold og støtte strategiske beslutninger angående hele bygningsporteføljen.

Caverion kontorbygg

Sjekk ut noen av våre smarte løsninger og tjenester: