Ikke kast bort energi på sport!

Idrettsanlegg er svært energikrevende anlegg. For eksempel, i en skøytebane går energien til kjøling (frysing av isen), samt ventilasjon, lys og oppvarming i forskjellige områder av arenaen. Det betyr at vi varmer og kjøler samtidig, og dette er et utmerket eksempel på hvor smart energioptimalisering og kjøleteknologi kan brukes for å unngå sløsing med verdifull energi. Kondensatorvarmen fra skøytebanen kan brukes til å varme opp svømmebassenget, og energibalansen overvåkes automatisk for å oppnå optimale forhold for både skøytebanen og svømmehallen.


 

Forbedring av bærekraft og ytelse i skøytebaner:

 
Kjøleautomatisering

 

Kjøleautomatisering

Smart teknologi som fjernovervåker og kontrollerer kjøleutstyr, forutser potensielle problemer og løser dem før de oppstår; kraftig hjelpe anleggets automasjonsteknologi.

CO2 kjøling

 

CO2 kjøling

CO2 er et naturlig, bærekraftig og rimelig kjølemiddel, og forbedrer energieffektiviteten betydelig fordi mer av restvarmen fra CO2-kjøling kan gjenvinnes og gjenbrukes andre steder.

icon-90.png

 

Energiledelse

Ved å administrere oppvarming og kjøling i samme system kan anlegget bli selvforsynt med energi. Som en del av en smartby kan eventuelt overskuddsenergi overføres til fjernvarmenettet.


Bærekraft og kostnadseffektivitet i idrettsanlegg:

 

 

Les mer: