Scandic Harstad, Slik økte de møteromsutleie med 30%

 
 
 

30% økning i leieinntekter

2016-2017

Fullautomatisert styring av lys, lyd, bilde og blending.

 

 Caverion har levert en brukervennlig, driftssikker og fremtidsrettet løsning hvor både lyd og bilde kan startes på enklest mulig måte, samt med tilkoblinger som dekket alle behov.  

Thomas Rørnes, Hotellsjef Scandic Harstad

 

Problemstilling

Kampen om konferansekundene gjør at hotellet hele tiden må endre seg for å møte kundenes behov. Kundene er mer krevende, og har ulike dingser for avspilling av lyd og bilde, og vil ha det enklest mulig.

Hotellet hadde flere møterom, men spredt over hele hotellet. Dette gjorde det vanskelig å finne frem, og lite oversiktlig. Hotellet var også opptatt av fleksible løsninger, slik at de kunne endre bruk og størrelse av møterommene etter behov.

I tillegg måtte minst mulig audiovisuelt utstyr være synlig når utstyret ikke var i bruk da noen av rommene skulle brukes til mingleområder under forskjellige arrangement.

Løsning

Scandic Harstad bygde om og samlet alle møterommene og konferansesaler i én etasje og ett område av hotellet. Caverion installerte nye projektorer, lerret, videoskjermer, Crestron-styring og fullautomatiserte styring av lys, blending, bilde og lyd.

Alle møterommene har touchpanel innfelt i vegg med styreystem fra Crestron.

Lydløsningen har to lydprosessorer slik at de kan spille lyd på hvert enkelt møterom, sende lyd fra ett møterom til ett annet, og spille av bakgrunnsmusikk utenfor møterommene. I taket har Caverion innfelt 24 høyttalere.

Bildeløsningen har full HD-projektorer med digitale autoswitcher med tilkobling for Clickshare trådløse bildeoverføringer samt PC- tilkoblinger. Installasjonen er 100% skjult med motoriserte projektorheiser i taket, og innfelt motoriserte lerret.

Lysløsningen har Dali-kompatible designarmaturer som snakker med Crestron sitt styresystem. Lyssensorer ble montert i hvert rom for å unngå at lyset stod på når det var tomt. Fra touchpanel kan bruker velge forhåndsprogrammert lysinnstilling, eller sette dimming på ønsket lysnivå.

Utenfor hvert møterom monterte Caverion møtebookingspanel som viser møteinfo med klokkeslett, kundenavn o.l. Møtebookingspanelene snakker direkte til outlook-kalenderen til bookingansvarlig på hotellet slik at rom kan bli booket med en gang de får en bestilling på rommet.

 
 

Som et ledende konferansehotell i nord betjener hotellet Scandic Harstad rundt 20 000 konferansegjester årlig. Gjennom en høyteknologisk AV-løsning designet, installert og vedlikeholdt av Caverion, så har antall gjester økt med mer enn 30% siden det nye konferansesenteret stod ferdig oktober 2016.