Gullfaks | Moderne og fleksibelt kontorbygg, BREEAM NOR Excellent

 
 
 

BREEAM NOR Excellent

Godt innemiljø sikrer effektive medarbeidere

Fleksibelt og moderne

 

Problemstilling

Det tyske energiselskapet Wintershall er i vekst og ville etablere et nytt hovedkontor i Stavanger. Entreprenørselskapet Kruse Smith engasjerte Caverion i forprosjektet, og sammen presenterte vi et forslag for et fleksibelt moderne kontorbygg, med energieffektive løsninger og KlimaTak som sikrer et godt inneklima.

Bygget måtte ha fleksible løsninger, som ville gjøre det mulig å velge mellom åpen planløsning, cellekontor eller en kombinasjon, og det måtte være enkelt å gjøre fremtidige endringer.

I tillegg var skulle bygget oppnå miljøsertifiseringen BREEAM NOR Excellent, som anerkjenner kvaliteter ut over myndighetenes minimumskrav

Løsning

Caverion leverte alle fag innenfor teknisk totalentreprise, og har også hatt ansvaret for rådgivning, design & engineering, prosjektgjennomføring og prosjektledelse. Med alle fagområder i sving har det vært et kompleks prosjekt, men alt har blitt levert som avtalt, innenfor både tidsfristene og budsjett.  

Gullfaks er et miljøvennlig bygg på 18.000 kvadratmeter, med høy kvalitet på de tekniske anleggene. Med hele 73 poeng innenfor BREAM NOR har bygget fått karakteren «Excellent», med sitt lave energiforbruk, høy komfort og lang levetid.

 
 

Det tyske energiselskapet Wintershall ville etablere et nytt hovedkontor i Stavanger. Entreprenørselskapet Kruse Smith engasjerte Caverion i forprosjektet, og sammen presenterte vi et forslag for et fleksibelt moderne kontorbygg, med energieffektive løsninger og KlimaTak som sikrer et godt inneklima.