Vanlige spørsmål og svar for lærlinger

Hvor mange lærlinger tar dere inn hvert år?

Det varierer fra år til år mellom 50-150, men vi tar alltid inn så mange som mulig.

Jeg kan gjerne flytte for lærlingplass, kan jeg søke på fag også kan dere bestemme hvor jeg havner?

Hvis du er åpen for lærlingplass andre steder enn hvor du søker, bare oppgi dette i søknaden din.

I hvilke fag tar dere inn lærlinger?

Vi tar inn lærlinger i alle tekniske byggfag, inkludert elektro, automasjon, rør, blikkenslager, kjøle og ventilasjon, telecom, platearbeider, sveiser og industrirørlegger.

Hva vektlegger dere når lærlinger søker plass hos dere?

Caverion vil være best i bransjen, og det kan vi kun oppnå med å ha de beste medarbeiderne. Det viktigste av alt er lite fravær. Det er viktig med lite fravær fordi det viser god arbeidsmoral. Hvis du har mye fravær bør du forklare hvorfor i søknaden din. Vi vektlegger også gode karakterer og innsatsvilje som særdeles viktig.

Hva får jeg betalt i lærlinglønn?

Det varierer fra hva slags fag du er lærling i, gå til siden "Lærlinglønn" for en oversikt over lærlinglønn

Får jeg fast jobb etter lærlingtiden er over?

Lærlingordningen en meget viktig rekrutteringskanal for Caverion. Dersom du gjennomfører en god lærlingtid, er sannsynligheten stor for at du blir ansatt i Caverion etter bestått fagprøve.

Flere av våre beste fagfolk har gått i læra, og er i dag blant de som bidrar betydelig til selskapets verdiskapning. Mange sitter også som ledere og prosjektledere, men har ikke glemt sin tid som lærlinger. Hos oss er lærlingene en investering for fremtiden.

Hvordan vil min første dag som lærling være hos Caverion?

Din første dag møter du opp på avdelingen du hører til hvor du har orientering sammen med de andre lærlingene. Du vil få hilse på din lærlingansvarlig, som har ansvaret for å følge deg opp gjennom lærlingtiden og passe på at du får den opplæringen du har krav på. Dere får generell informasjon om Caverion, tid til å bli kjent med hverandre, og en god gjennomgang av HMS rutiner.

Etterpå får du utdelt en verktøykasse, proppfull med det alt nødvendig verktøy. Erfarne Caverion medarbeidere går igjennom verktøykassen sammen med dere, så vi er sikre på at dere vet hvordan alt skal brukes, og eventuelle farer ved ulike verktøy. Dere får også utdelt arbeidstøy og verneutstyr.

Etter dere er ferdig med gjennomgang av verktøy reiser dere avgårde til anleggsplassen sammen med erfarne Caverion fagfolk.

Får jeg verktøy, arbeidsklær og verneutstyr eller må jeg kjøpe det selv?

Skal du gjøre en god jobb må du ha riktig utstyr! Hos oss får du utdelt dine egne verktøy, arbeidsklær og verneutstyr som du ikke trenger å betale for.

I noen bedrifter blir lærlinger ofte brukt som «ryddehjelp», hvordan vet jeg at dette ikke skjer hos dere?

Vi har stor respekt for lærlingeordningen og mener at å bidra til utdanningen av unge mennesker er et samfunnsansvar. Vi har egne Ressurskoordinatorer, som har ansvaret for å følge opp lærlingene våre gjennom lærlingtiden og passe på at de får den opplæringen de har krav på.

Jeg går på VG1 eller VG2, og har lyst på utplassering, er det mulig?

Vi er veldig positive til at elever på yrkesfag har utplassering hos oss. Ta kontakt med den lokale Caverion avdelingen der du ønsker utplassering.

Lærlinglønn


Informasjon om lærlinglønn kan være vanskelig å finne ut av, så vi har laget en fin oversikt.

Se lønnsoversikt

Lærlingkontrakt og rettigheter

Hva skal en lærlingkontrakt inneholde? Få svar på dette, med mer.

Se rettigheter

Søk lærlingplass


I Caverion tar vi lærlinger på alvor. Klikk og se hvordan du kan bli en del av oss.

Søk lærlingplass

Lærlingplassen


Gå tilbake til lærlingplassen, informasjonsportalen for lærlinger i Norge.

Gå til Lærlingplassen