Hvordan søke lærlingplass?

Søknadsfristen for å søke lærlingplass gjennom vigo.no er 2 mars 2020. Her gir vi deg en enkel oversikt over hvordan du søker lærlingplass.

Enkel oversikt over forskjellige måter å ta fagbrev på

Det finnes flere muligheter for å ta fag- eller svennebrev. Den vanligste veien er å gå to år på yrkesfag på videregående, og to år som lærling i en bedrift. Deretter går du opp til fag- eller svenneprøven. Men, det finnes og andre muligheter som praksiskandidat, voksenlærling og lærekandidat. Her en enkel oversikt over forskjellene.

Hvorfor skal din bedrift ta inn lærlinger?

I 2035 vil det mangle 90 000 fagarbeidere i Norge. For at flere unge skal velge yrkesfaglig utdanning, må vi sikre dem lærlingplasser. Det kan din bedrift bidra med. Her gir vi de 9 gode grunner til at du og din bedrift skal ta inn lærlinger.

Hvilke muligheter gir yrkesfag?

Yrkesfag gir mange muligheter. De fleste er klar over at man kan være lærling og ta fag- eller svennebrev. Det mange ikke er klar over er de andre mulighetene man har. Her er en kort oppsummering på muligheten du har etter yrkesfag på videregående.

Fordeler ved valg av yrkesfag.

Hva man skal gjøre etter ungdomsskolen kan være et vanskelig valg. Det er mange muligheter å velge mellom. Her er noen av de mange fordelene med å velge yrkesfag.

9 gode grunner til å velge yrkesfag

Fristen for å søke lærling- eller skoleplass nærmer seg, og det kan være vanskelig å bestemme seg for hva man har lyst til å gjøre videre. Her er 9 gode grunner til å velge lærlingplass eller yrkesfaglig utdanning.