​Cblogg: ekspertråd fra bransjens tankeleder

Caverion er Norges ledende tekniske entreprenør. Med over 3 000 medarbeidere i Norge, syv tjenesteområder og ni fagområder sitter vi på masse erfaring og kunnskap vi gjerne deler med deg gjennom vår Cblogg.

Del artikler med #Cblogg

7 fordeler med KlimaTak

by Helene Johansen | jan 27, 2016

KlimaTakTM  sikrer det et godt innemiljø for mennesker som oppholder seg i bygningene det er installert, men det gir også en rekke andre fordeler for eiendomsinvestorer, utviklere, byggherrer og bedriftene som leier bygningene.

Her får du 7  av fordelene:

klimaTak-fokus

1. Mindre rot: samler alle tekniske installasjoner

KlimaTak er et automasjonselement som binder sammen alle systemene for automasjon som trengs i en kontorbygning. Ventilasjon, el, data – også trådløs overføring, tele, sprinkleranlegg og sentralstøvsuger på ett sted – i taket. Caverion KlimaTak kalles derfor ”Byggets tekniske motorvei”.

2. Passer overalt: både lavt, buet og høyt tak

KlimaTak kan leveres med buet, flat eller annen form. Det gjør at passer i kontorbygg, barnehager, skoler, sykehjem, industribygg, hoteller og en rekke andre forskjellige bygg. Buet form er spesielt egnet for lave takhøyder, og kan være redningen når et gammel bygg med lav takhøyde skal renoveres.

3. Sparer tid i installasjonsarbeidet med prefabrikkerte elementer

Integrering av byggets automasjonssystemer i ett element legger en stor del av arbeidet utenfor anleggsområdet, i prefabrikkering. Det sparer tid, og forbedrer kvaliteten til den fullstendige løsningen. Det reduserer også behovet for endringsarbeid. KlimaTak-elementene for byggautomasjon leveres ferdig for installasjon og bruk.

4. Enklere og billigere renovering med moduloppbygning

Takket være at det integrerte elementet for byggautomasjon inneholder alle de nødvendige systemene, blir endringer som å legge til nye innvendige vegger, enkelt og billigere enn vanlig.

5. Lavere energiforbruk med behovsstyrt ventilasjon og temperatur

Behovsstyring av både ventilasjon, lys og temperatur sikrer at du ikke bruker mer energi enn nødvending. Lavere energiforbruk betyr lavere kostnader!

6. Økte leieinntekter

KlimaTak er energieffektivt, sikrer et optimalt inneklima og gjør det enkelt og kostnadseffektivt å bygge om. Dette gjør det til et svært godt produkt for å sikre seg leietager. Som Erlend Sundstrøm, adm. direktør i Odd Berg Gruppen sier: «Investerer vi i kvalitet, så blir vi attraktive i markedet, så da får vi det inn igjen på leieinntektene.»  Les om leietageren Wartsila, som krevde KlimaTak i bygget sitt >

7. Fornøyde menneske i sunne bygg = mer produktive ansatte

KlimaTak har trekkfri, og nærmest lydløs ventilasjon, og sikrer at riktig oksygentilførsel og temperatur alltid er opprettholdt. Forskning har bevist at et optimalt inneklima gjør de ansatte mer effektive.

I tillegg til å være kostnadseffektivt og med de nødvendige strøm- og datakablene inkludert, sparer KlimaTak plass, ettersom det ikke trengs separate radiatorer. KlimaTak leveres i den fargen som du velger. Standard farge er RAL 9010.