​Cblogg: ekspertråd fra bransjens tankeleder

Caverion er Norges ledende tekniske entreprenør. Med over 3 000 medarbeidere i Norge, syv tjenesteområder og ni fagområder sitter vi på masse erfaring og kunnskap vi gjerne deler med deg gjennom vår Cblogg.

Del artikler med #Cblogg

5 raske fakta om forskning og utvikling i Caverion

by Helene Johansen | jul 24, 2015

Siden Caverion er  bransjens tankeleder, er forskning og utvikling avgjørende for å alltid ligge et skritt foran konkurrentene. I vårt eget Research & Development-senter (R&D) basert i Aachen (Tyskland) har vi 12 kollegaer, ledet av Detlef Makulla, som samarbeider med eksperter fra andre avdelinger i hele Caverion-konsernet. Sammen jobber de for å utvikle brukervennlige og energieffektive løsninger for bygg og industri.

Saken fortsetter under bildet.
Caverions forsknings- og utviklingssenter i Aachen, Tyskland.
Men, hva er det egentlig de tester, og hvordan forsker de på og utvikler løsningene? Her er 5 raske fakta for å forklare det enkelt:

  1. Vi tester på en 1:1 skala, vår store R&D-hall er på 1000 m².
  2. Vi tester luftvolum, kjøling, og inneklima, vi har også et ekkokammer for akustiske målinger. Luftvolumstrømmer på inntil 20.000 m³/t, og kjølekapasiteter på opptil 250 kW kan måles i den 12 meter høye hallen.
  3. Vi kopierer kontorer for å måle eksakte ventilasjonshastigheter, turbulenshastigheter og romtemperatur. Resultatene kan da lett bli ganget opp, slik at det gir riktig fremstilling for et helt kontorbygg med hundrevis av slike rom.
  4. Vår forskning kan bidra til å redde liv fordi vi gjennomfører simuleringer for å optimalisere røykavtrekk i områder med store volum som teatre og flyplassterminaler.
  5. Vi forsker, tester og gjennomfører simuleringer for konkrete prosjekter, som gir divisjoner tilgang til nye jobbordrer. Et gjennomsnitt på 60 forskningsrapporter per år kommer som et resultat av dette, og står for rundt to tredeler av Caverions forsknings- og utviklingsarbeid.
Samarbeid med kolleger i andre avdelinger og andre land betyr at de nye komponentene og systemene forblir praksisorientert og optimalisert for brukeren. Og det er ikke bare R&D-personalet som kan komme med nye ideer – alle Caverion-medarbeidere oppfordres til å sende inn forslag.