Retningslinjer for personvern

Caverion Norge AS forplikter seg til å beskytte personvernet til dem som bruker tjenestene deres, i samsvar med Lov om behandling av personopplysninger (personopplysningsloven), med endringer samt annen gjeldende lovgivning.

Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vilkårene i disse retningslinjene. Du samtykker også i at vi kan lagre og bruke informasjonskapsler i samsvar med vilkårene i disse retningslinjene. Hvis du ikke samtykker i praksisen som er beskrevet i disse retningslinjene, skal du ikke bruke dette nettstedet.
Hvis du har spørsmål eller kommentarer knyttet til disse retningslinjene, kan du kontakte oss på adressen som er oppført under «Definisjoner» nedenfor.

Definisjoner

«Caverion», «vi», «oss» og «selskapet»: Caverion Norge AS, organisasjonsnummer 959 069 743, Ole Deviks vei 10, 0666 Oslo, Norway. Tlf.: +47 22 87 40 00: E-post: info.no@caverion.com 

Personopplysninger: opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson
«Bruker», «brukere», «du», «deg», «kunde»: bruker(e) av nettstedet
«Nettstedet»: nettstedet som er tilgjengelig via den primære URL-adressen caverion.no (f.eks. hub.caverion.no) og plattformer for sosiale medier hos Caverion.

Informasjonskapsler

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som en nettserver plasserer på datamaskinen din eller en annen terminalenhet når du besøker et nettsted. Informasjonskapsler brukes til å tilpasse brukeropplevelsen din ved at de hjelper et nettsted med å kjenne igjen enheten når du kommer tilbake til det aktuelle nettstedet. Hver enkelt informasjonskapsel tilordnes enkeltvis til terminalenheten din, og informasjonskapselen kan bare leses av serveren som har plassert den der. Informasjonskapsler kan ikke kjøre programmer, overføre virus eller skadelig programvare eller skade terminalenheten eller datafiler. Individuelle brukere kan ikke identifiseres utelukkende ved hjelp av informasjonskapsler og tilsvarende teknologi. 

Informasjonskapslene som dette nettstedet baserer seg på, brukes på en måte som ikke krenker personvernet til dem som benytter tjenesten. Informasjonskapslene brukes for eksempel til målinger og undersøkelser for å fastsette hvordan dette nettstedet brukes, og i hvilket omfang. Informasjonskapsler kan også brukes i direkte markedsføring rettet mot bedrifter eller basert på brukerlister og remarketing. Hensikten bak slik markedsføring er å gi informasjon om konsernets tjenester til brukere som tidligere har besøkt konsernets nettsted. Informasjon som samles inn, kan også brukes til rapportering av demografiske opplysninger, interesser og visninger i Google Displaynettverk. 

Informasjonskapsler gir ikke muligheter for å få tilgang til eller kopiere fra maskinvare for datalagring på terminalenheten, som for eksempel harddisken. Brukeren kan blokkere informasjonskapsler ved å endre innstillingene i nettleseren. Dette kan imidlertid bidra til redusert funksjonalitet på nettsidene og anbefales derfor ikke. Brukeren kan også når som helst slette informasjonskapsler fra nettleseren.

Remarketing

Brukere kan eksponeres for annonsemålretting ved hjelp av systemene til tredjeparter, for eksempel Google og Facebook. Slike tjenesteleverandører plasserer ut en sporingskapsel for remarketing for å kunne vise annonser. Remarketing hjelper Caverion med å tilpasse markedsføringen etter brukernes preferanser. 

Annonsering basert på nettatferd

Informasjonskapsler brukes til å samle inn data om atferden din på nettet. Tredjeparter kan levere annonser på våre vegne når du besøker andre nettsteder og apper.  

Her finner du den oppdaterte versjonen av Googles retningslinjer for personlig tilpasset annonsering: http://support.google.com/adwordspolicy/bin/answer.py?hl=no&answer=143465

Du har muligheten til å administrere markedsføring som er basert på brukerlister, på nettstedet Your Online Choices: http://www.youronlinechoices.com/nor. Her kontrollerer du innstillingene for markedsføring fra Google: http://google.com/ads/preferences   

Velg bort remarketing

Nettstedsanalyse

Dette nettstedet bruker nettstedsanalyse, nærmere bestemt Google Analytics. Dette er en tjeneste for nettanalyse fra Google Inc. («Google»). I nettstedsanalyse analyseres trafikken på nettsteder ved hjelp av informasjonskapsler (tekstfiler). Informasjonen som genereres av disse informasjonskapslene (som f.eks. IP-adresser), overføres og lagres av tjenesteleverandøren (Google i USA). Tjenesteleverandøren bruker deretter denne informasjonen i rapporteringen til nettstedseierne og tilbyr andre tjenester knyttet til aktivitet på nettstedet og annen aktivitet på nettet.

Tjenesteleverandøren kan overføre data til tredjeparter når lovgivningen krever dette, og i tilfeller der tredjeparter behandler informasjon på deres vegne.

Du kan deaktivere informasjonskapsler ved å endre innstillingene i nettleseren. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan bidra til å redusere funksjonaliteten på dette nettstedet.

Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i at leverandøren av nettstedsanalyse kan behandle personopplysningene dine i samsvar med disse retningslinjene og bare til formålene som er beskrevet her.

Velg bort analyse

Direkte markedsføring

På dette nettstedet kan du bli bedt om å opplyse hvorvidt du ønsker å motta visse typer informasjon per e-post eller vanlig post. Hvis du gir ditt samtykke, bekrefter du at Caverion og tilknyttede selskaper kan bruke personopplysningene dine for å kunne gi deg informasjon om for eksempel produkter, tjenester og kampanjer. 

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt endre innstillingene for direkte markedsføring ved å velge bort slik kommunikasjon. Et slikt alternativ er alltid oppført i direkte markedsføring. Hvis du velger å gjøre dette, kommer Caverion ikke automatisk til å slette personopplysningene dine fra databasene sine, men sletter kontaktinformasjonen din fra e-postlisten. 

Informasjon om kundeforholdet

Hvis du er kunde hos Caverion, kan vi kontakte deg per e-post med informasjon knyttet til kundeforholdet mellom Caverion og deg, selv om du ikke spesifikt har valgt å motta denne typen kommunikasjon. I likhet med direkte markedsføring kan du velge bort slik informasjon ved hjelp av det aktuelle alternativet i slike e-poster.

Innsamling av personopplysninger

Du kan besøke dette nettstedet uten å oppgi personopplysninger. På visse deler av nettstedet kan du imidlertid bli bedt om å oppgi personopplysninger når du registrerer deg for en tjeneste. 

Caverion samler bare inn personopplysninger som er relevante for kundeforholdet, og beholder bare dataene så lenge som kreves av formålene, eller i perioden som kreves av avtalen eller lovgivningen. 

Formålet med behandling av personopplysninger

I Caverion er formålet med behandling av personopplysninger
 
  • forbedre tjenestene våre og tilby tilpassede tjenester og innhold basert på behovet og interessene til brukere, inkludert e-postmarkedsføring, søknader og salgssamtaler 
  • organisere konkurranser og andre kampanjeaktiviteter
  • varsle deg om endringer knyttet til Caverions retningslinjer, produkter og tjenester
  • sørge for sikker tilgang til dette nettstedet på ulike enheter
  • utvikle nettstedet
  • behandle og håndtere forespørsler og klager
  • forbedre tjenestene våre ved å gjennomføre undersøkelser og ta imot tilbakemeldinger om nettstedet

Beskyttelse av personopplysninger

Alle personopplysninger du oppgir til Caverion, lagres på trygge servere, og det kreves påloggingsinformasjon for å få tilgang til området og personopplysningene. Caverion og tjenesteleverandørene våre sørger alltid for rimelige tiltak for å beskytte personopplysningene dine. Caverion har rett, men er ikke forpliktet, til å beholde og bruke informasjon som er lagret i Caverions databaser, og annen informasjon om kundenes aktiviteter på dette nettstedet i en begrenset tidsperiode. 

Overføring av personopplysninger

Caverion kommer ikke til å overføre personopplysninger utenfor Caverion-konsernet eller til andre enn partnere, tilknyttede selskaper, datterselskaper, leverandører eller underleverandører. For å sikre at dette nettstedet fungerer som det skal, og av hensyn til den globale virksomheten vår, kan vi ha behov for å videreformidle og overføre personopplysningene dine til bedrifter utenfor Norge(f.eks. hvis serverne våre befinner seg i et annet land) og EU/EØS-området. Du samtykker uttrykkelig i at Caverion kan videreformidle og overføre personopplysningene dine fritt innenfor EU/EØS til formålene som er beskrevet i disse retningslinjene for personvern, samt utenfor EU/EØS med begrunnelser det henvises til i kapittel 5 av personopplysningsloven i Norge. I slike tilfeller skal Caverion legge ned rimelig innsats for å sikre at dataene behandles i tråd med den felles standarden i Caverion. 

Reservasjonsrett for behandling av personopplysninger

Du kan reservere deg mot at vi behandler personopplysningene dine i tilknytning til direkte markedsføring, fjernsalg og annen markedsføringsrelatert kommunikasjon, markedsundersøkelser og spørreundersøkelser, ved å informere oss om at du ønsker å velge bort dette. Vi sender deg bare markedsføringsinformasjon elektronisk (f.eks. e-post og SMS) hvis du har takket ja til å motta slik kommunikasjon (samtykke). Du kan også når som helst avregistrere deg. 

Rett til tilgang og korrigering

Du har rett til å få tilgang til personopplysningene dine som er lagret hos oss, ved å sende oss en forespørsel om dette som er underskrevet av deg personlig eller bekreftet på tilsvarende måte, eller ved personlig oppmøte i lokalene våre. Du kan også gjennomgå, oppdatere, fjerne og korrigere informasjon i personopplysningene dine eller be oss om å gjøre dette. Du kan kostnadsfritt be om tilgang til personopplysningene dine. Vi gjør oppmerksom på at Caverion kanskje ikke har muligheten til å oppgi informasjonen du ber om, hvis du trekker tilbake ditt samtykke til bruk av personopplysninger.

Tredjeparters nettsteder og tjenester

Nettstedene våre kan inneholde lenker til nettsteder som tilhører tredjeparter. På slike tredjepartsnettsteder kan behandlingen av personopplysninger være underlagt andre vilkår enn hos Caverion. Caverion fraskriver seg ansvaret for behandlingen, retningslinjene for personvern og praksisen knyttet til kundeinformasjon på tredjepartsnettsteder som det fins lenker koblinger til på nettstedet vårt og i disse retningslinjene for personvern.

Nettstedet vårt kan gi deg muligheten til å dele innhold på sosiale medier (f.eks. Facebook og Twitter). Bruken av innholdet ditt og tilknyttet informasjon (inkludert eventuelle personopplysninger) på sosiale medier er underlagt vilkårene og retningslinjene for personvern hos de aktuelle tjenesteleverandørene. Vi har ikke tilgang til eller kontroll over tjenester fra tredjeparter, og disse retningslinjene for personvern gjelder heller ikke for slike tjenester.

Oppdatering av retningslinjene for personvern

Caverion forbeholder seg retten til å endre disse retningslinjene for personvern og anbefaler deg å gå gjennom dem med jevne mellomrom. 

Kontaktinformasjon

Du kan når som helst kontakte Caverion for å gå gjennom personopplysningene dine. Hvis du ønsker mer informasjon, bruker du kontaktskjemaet på Caverions nettsted.