C-people

C-People er Caverions medarbeidermagasin, hvor du kan lese historier om ​noen av våre 17 000 fantastiske medarbeidere i Europa og få et innblikk i deres spennende jobbhverdag.

Caverion er et europeisk selskap, så i C-people vil du ikke bare finne artikler om oss her i Norge, men også kunne lese om spennende saker fra Danmark, Estland, Finland, Latvia, Litauen, Polen, Russland, Sverige, Tsjekkia, Tyskland og Østerrike.

Har du tilbakemelding på artiklene, eller tips? Send epost til redaktøren for C-People: Helene Johansen.

Del artikler med #Cpeople

Slik er hverdagen til folka våre på marine og offshoreavdelingen

by Helene Johansen | jul 27, 2015

Du har kanskje ikke hørt så mye om dem, de i Caverion som farter verden rundt? De som er ute når sjøsprøyten pisker, står og skrur mens båten kastes sidelengs av høye bølger, jobber i brennende hete på oljerigger i fjerne diktaturer, og rir på bølgen av det norske oljeeventyret. Hverdagen til folka våre på marine og offshoreavdelingen i Kristiansand er om ikke annet veldig variert – og ganske sikkert spennende!

Saken fortsetter under bildet.
Caverion har mer enn 100 fagfolk innen marine og offshore.
Caverions ville reise til alle jordens hjørner startet i 1980, og siden den gang har teknikere fra avdelingen i Kristiansand og Porsgrunn fartet verden rundt.

Lederen for Caverions marine og offshoreavdeling, Kenneth Knudsen, understreker at det kreves en spesiell type person for å takle arbeidshverdagen i hans avdeling.

- Du må være selvstendig på alle områder, for du er langt borte, og noen ganger helt alene.

Eventyrlyst er viktig

Kenneth forteller at den typiske marine og offshorearbeideren er eventyrlysten, spent, nysgjerrig og har respekt for andre kulturer.

Når han begynner å ramse opp land de har arbeidet i er det tydelig at spesielt respekt for andre kulturer er utrolig viktig.

- Noen av landene vi har vært i inkluderer Abu Dhabi, Angola, Aserbajdsjan, Bahamas, Brunei, Canada, Danmark, Dubai, Hellas, Indonesia, Iran, Irland, Italia, Japan, Kasakhstan, Kina, Kuwait, Libya, Malaysia, Mosambik, Namibia, Nederland, Oman, Peru, Polen, Russland, Saudi Arabia, Scotland, Sharjah, Singapore, Spania, Sverige, Sør-Afrika, Sør-Korea, Tanzania, Turkmenistan, Tyrkia, USA og Qatar.

Saken fortsetter under bildet.
Marine og offshore arbeidere må være eventyrlystne

HMS er i fokus absolutt hele tiden

- Arbeidsplassen din forandrer seg stadig, så du pusher sine egne grenser, både mentalt og fysisk. Du møter utfordringer i form av sted, kultur, språk og tid, så du må alltid være på vakt, sier Kenneth.

- Du ser mye rart, så du blir også minnet på hvor godt vi har det her hjemme i trygge Norge, avslutter Kenneth.

Leave a comment