​Cblogg: ekspertråd fra bransjens tankeleder

Caverion er Norges ledende tekniske entreprenør. Med over 3 000 medarbeidere i Norge, syv tjenesteområder og ni fagområder sitter vi på masse erfaring og kunnskap vi gjerne deler med deg gjennom vår Cblogg.

Del artikler med #Cblogg

10 tegn på at du lider av sykt bygg syndrom

by Helene Johansen | jan 27, 2016

Sykt bygg syndrom (SBS) kan påvirke selv friske mennesker! I tillegg til at SBS er svært plagsomt for den enkelte, så reduserer det også produktiviteten . Hvis du opplever tre eller flere av disse mens du er på kontoret, kan du lide av SBS.

Se listen under filmen!


10 symptomer på sykt bygg syndrom

1. Hodepine
2. Luftveisproblemer
3. Øye, nese og hals irritasjon
4. Hoste
5. Tørr eller kløende hud
6. Svimmelhet og kvalme
7. Vanskeligheter for å konsentrere deg
8. Utmattelse
9. Følsomhet for lukt
10. Muskelsmerter

Hva forårsaker SBS?

Så, du mistenker at du kanskje lider av SBS, og lurer på hvorfor? Vel, for høy innetemperatur fører til at vannet dras ut av kroppen og vi blir nedkjølt. Nedkjølingen koster oss altså energi og i tillegg blir huden tørr, vi kan få eksem, bli utsatt for infeksjoner, få hoste og rynkedannelser. Immuniteten i slimhinnene blir også redusert.

Se hvordan du kan unngå sykt bygg syndrom under bildet!
Sykt-bygg-syndrom-inneklima

Og hva du kan gjøre med det?

Heldigvis finnes det tiltak du kan gjøre, og det viktigste er å skru ned temperaturen! Forskning viser at den optimale innetemperaturen for menneskets velvære og helse er 21o Celsius, og tempraturen bør absolutt ikke være høyere enn 23o Celsius.

Du mener kanskje det er altfor kaldt, og er redd du kommer til å fryse? Det er lett å løse, bare ta på deg flere lag med fine klær for å holde varmen, så kan du beholde både fokus og helsa i forfriskende luft!